×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Od 12 lat z sukcesem prowadzi franczyzę Da Grasso. W nowym lokalu biznes rozkwitł jeszcze bardziej
Martyna Klon od 12 lat z sukcesem prowadzi Da Grasso w Świeciu. Fot. Materiały prasowe

Od 12 lat z sukcesem prowadzi franczyzę Da Grasso. W nowym lokalu biznes rozkwitł jeszcze bardziej

Autor: PTWP - horecatrends.pl Data: 20 lutego 2023 10:45

- Dlaczego wybrałam franczyzę Da Grasso? Jest wiele powodów. Na start otrzymałam wsparcie na każdym etapie mojej drogi do własnego lokalu - mówi Martyna Klon, właścicielka restauracji Da Grasso w Świeciu, którą prowadzi od 12 lat.

- Najważniejsza dla mnie jest stała opłata franczyzowa niezależna od obrotu. To naprawdę motywuje mnie do działania. Już od momentu spotkania z przedstawicielem sieci, wiedziałam, że mój wybór padnie na Da Grasso. Czułam otwartość i chęć budowania dobrej relacji - mówi Martyna Klon.

Wskazuje, że nie musiała się martwić o zamówienia.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

- Wszystko zrobili za mnie. Kolejny mocny argument to siła marki i świetny marketing. Sama nie zrobiłabym reklamy do telewizji, a Da Grasso zapewnia rozwój mojego biznesu we wszystkich mediach - dodaje restauratorka ze Świecia.

Uważa, że pierwsza lokalizacja jej restauracji Da Grasso była idealna na start.

- Z czasem zauważyłam, że mam potencjał na więcej i chcę się rozwijać. Wspólnie z moim regionalnym koordynatorem znaleźliśmy nowy lokal z dużymi możliwościami. Jak się później okazało, był to strzał w dziesiątkę. Kolejna ważna rzecz: nie muszę się martwić o jakość produktów spożywczych, które trafiają do mojej kuchni, bo sieć zapewnia sprawdzonych dostawców - podkreśla Martyna Klon.

W czym upatruje swojego sukcesu? 

- Działam zgodnie z know how sieci. Od samego początku byłam bardzo zaangażowana w swój biznes. Właściwy dobór lokalizacji, zgrany zespół i przyjazna atmosfera to wszystko zagwarantowało mi sukces - podsumowuje. 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz