Pizzeria Olio serwująca pizzę neapolitańską ogłosiła, że powstaje nowy lokal pod tym szyldem. Czwarte Olio zostanie otwarte w Bielsku-Białej.
Na południu Polski działają trzy Olio z pizzą neapolitańską. Pierwsza była pizzeria przy Rynku w Gliwicach, druga w Krakowie, trzecia otworzyła się w kwietniu br. w Katowicach w Starym Dworcu. Czwarty lokal powstaje w południowej części Bielska-Białej. Bielskie Olio będzie sąsiadem Palarni Kawy Proper. W lokalu przy Olszówka 27 w Cygańskim Lesie trwa obecnie remont.
Ilia Komornicka, pomysłodawczyni i właścicielka marki Olio w rozmowie z horecatrends.pl zapowiadała też powstanie pizzerii w Wrocławiu. To plan na 2023 rok.
W menu Olio znajdujemy wybór pizza rossa i pizza bianca. Do tego bruschetta, focaccia, sałaty i oliwki. Jest też menu z sześcioma pizzami sezonowymi.
Na deser bombardino z bitą śmietaną, tiramisu, mascarpone-Nutellą i sernik ricotta-oreo. Jest też ciambella Nutella - deser do podziału na kilka osób.
W menu z napojami m.in. napary, lemoniady, włoskie napoje, spritzery i koktajle.
Wnętrza pizzerii Olio wyróżniają nietypowe dla lokali z pizzą kolory - pudrowy róż i dodatki - ratanowe dodatki i meble. Tak jest i w Katowicach. Olio w Gliwicach, Krakowie i Katowicach mają te same piece Manna Forni Napoli, które różnią się tylko kolorem. W Gliwicach i Katowicach są białe, w Krakowie w kolorze rose gold - dodatkowo pizzeria mieści się w różowej kamienicy.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.