MAX Premium Burgers otworzył swoją pierwszą restaurację w stolicy Warmii i Mazur. Jest to 23 lokal szwedzkiej sieci w Polsce.
Restauracja przy al. Sikorskiego 2G to pierwszy lokal w województwie warmińsko-mazurskim i 23. w całej Polsce. Restauracja oferuje 69 miejsc siedzących wewnątrz lokalu, 57 miejsc na patio i 17 miejsc parkingowych. MAX w Olsztynie jest otwarty codziennie od 6 do 24, a w godzinach porannych warto spróbować poszerzonego menu śniadaniowego, w którym znajdziemy szeroki wybór muffinów, wrapów, kanapek i burgerów.
Szwedzka sieć restauracji nieprzerwanie od 1968 roku prowadzona jest przez rodzinę Bergfors. Bracia Richard i Christoffer Bergfors, synowie założyciela, kontynuują prowadzenie jego, założonego na północy Szwecji biznesu. Smak burgerów, MAX zawdzięcza szefowi kuchni Jonasowi Mårtenssonowi, który osobiście pracuje nad recepturami i odpowiada za menu w restauracjach MAX, stawiając na smak i najwyższą jakość produktów.
- Burgery to nieograniczone możliwości komponowania ze sobą składników - warzyw, sosów, sera i dodatków - czego tylko chcemy. Uwielbiam to, że w MAX zaskakujemy naszych gości smakiem i najlepszej jakości składnikami – mówi Jonas Mårtensson.
Restauracje oferują szeroki wybór burgerów z mięsem wołowym, kurczakiem i opcji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef, czy też serem Halloumi.
Otwarcie kolejnego lokalu sieci jest zaplanowane w Łodzi jeszcze w kwietniu.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.