Partnerzy portalu
Podcast Horecatrends.pl: Jak tworzyć zwinne biznesy gastronomiczne? Krzysztof Kaliciński, konsultant, wykładowca Akademii Leona Koźmińskiego, trener biznesu i coach i serwis horecatrends.pl zapraszają do wysłuchania podcastu na temat zwinnych biznesów gastronomicznych

Podcast Horecatrends.pl: Jak tworzyć zwinne biznesy gastronomiczne?

Redakcja serwisu horecatrends.pl razem z Krzysztofem Kalicińskim, konsultantem, wykładowcą Akademii Leona Koźmińskiego, trenerem biznesu i coachem, zaprasza na cykl rozmów/podcastów dotyczących gastronomii zmian i tworzenia trwałych zwinnych biznesów.

Autor: Magdalena Brzózka; www.horecatrends.pl Data: 08 lipca 2021 13:32

Celem naszych spotkań i rozmów jest zebranie doświadczeń, wniosków a także rozwiązań z okresu silnej zmiany i utrudnień rynkowych. Wszystko to w celu próby skonstruowania pewnego wzorca modelu gastronomicznego, bardziej niż do tej pory, odpornego na zmiany i kryzysy rynkowe.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

 Podcast HorecaTrends.pl - zwinne biznesy gastronomiczne

- Dziękuję redakcji za zaproszenie do stworzenia tego cyklu, który jest naszym wspólnym pomysłem. W ciągu mijającego roku komentowałem dla redakcji sytuację branży i pomyśleliśmy wspólnie, że warto zebrać te wszystkie przemyślenia i wnioski w konstruktywny przewodnik. Sytuację w minionym roku traktuję jako impuls, a wnioski z niej płynące mogą dotyczyć każdego kryzysu, mniejszego lub większego. Wnioski, które mam nadzieję pomogą budować bardziej elastyczne, odporne biznesy. Myśląc o cyklu przypomniały mi się domy budowane w Japonii w rejonach aktywnych sejsmicznie. Nikt nie wpadł na pomysł, żeby tam nie budować, buduje się nadal, tylko inaczej. Dosłownie i w przenośni domy są zwyczajnie bardziej elastyczne. Taki powinien być nasz biznes, im bardziej elastyczny tym odporniejszy w każdym obszarze: zespół, koszty, oferta, marketing itp.  Co to znaczy elastyczny? Co możemy zrobić? Jak myśleć o naszym biznesie? Jak się zmieniać/zmienić/dostosować? właśnie podczas naszych rozmów spróbujemy to podsumować i zebrać - zapewnia Krzysztof Kaliciński. 

W pierwszej części naszych warsztatów zastanowimy się jakie zmiany zaszły w biznesie gastronomicznym od marca 2020 r. Jakie za tym poszły lub powinny pójść zmiany w podejściu do zarządzania przedsiębiorstwem gastronomicznym. Zdemaskujemy deficyty w zarządzaniu lokalami gastronomicznymi, które się wtedy ujawniły. Zastanowimy się które obszary działalności zaliczamy do tych, którymi kierowanie było najtrudniejsze. Wskażemy etapy kryzysu, z jakimi wszyscy przedsiębiorcy gastronomiczni się borykali – zarówno w strefie biznesowej jak i psychologicznej. Jak zarządzać zmianą i sobą w zmianie.

Zapraszamy!

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.