Partnerzy portalu
Polskie Skarby Kulinarne: Co przygotowały restauracje z Warmii i Mazur? Tawerna Dezeta na Mazurach zaprasza na mazurską zupę rybna przygotowaną na 3-4 rybach; fot. Tawerna Dezeta

Polskie Skarby Kulinarne: Co przygotowały restauracje z Warmii i Mazur?

Autor: horecatrends.pl Data: 17 września 2021 14:21

Polskie Skarby Kulinarne to program edukacyjny prowadzony przez sieć hurtowni Makro Polska, który ma na celu zwiększyć świadomość Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju. Sprawdzamy, co przygotowały restauracje z Warmii i Mazur.

Restauracja Cudne Manowce w Olsztynie zaprasza m.in. na krem z pokrzyw ze ślimakami w śmietanie czy dzyndzałki warmińskie ze skrzeczką. Specjalizuje się w kuchni Warmii i Mazur.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Refektarz w Zamku Ryn oferuje gościom m.in. flaczki z lina.

Sztandarowym daniem restauracji Tawerna Dezeta na Mazurach jest mazurska zupa rybna przygotowana na 3-4 rybach czy mazurskie farszynki - danie z ziemniaków faszerowane duszoną pokrzywą z czosnkiem, cebulą i majerankiem.

Kawiarnia Moja w Olsztynie zaprasza z kolei na słodkości, zwłaszcza na marcepan królewiecki.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz