Od 17.11 do 05.12 potrwa jesienna edycja Fine Dining Week. Udział w festiwalu potwierdziło 70 restauracji w siedmiu największych aglomeracjach.
Pandemia wymusiła, by fine dining odnalazł się na nowo. Stąd hasło edycji: #NowyFineDining.
- Dzisiejszy luksus to składniki i doświadczenie, jakie daje ich perfekcyjne przygotowanie i autorska kreatywna prezentacja. Polscy fine diningowi Szefowie Kuchni i wiele restauracji przetrwało, poszukując nowej tożsamości i nowego miejsca na mapie sztuki kulinarnej i restauracyjnej. Sukces wspólnej z Nocnym Marketem letniej formuły Neo(n)Bistro pokazał głód nowej formy fine diningu pośród świadomych polskich Gości - mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, współorganizatorzy.
- Stąd listopadowy Fine Dining Week dedykowany jest nowej tożsamości i autodefinicji najwyższej próby kulinariów w Polsce, która jest wielka szansą dla polskiej sceny na międzynarodową sławę - dodają.
Organizatorzy wraz z blisko siedemdziesięcioma restauracjami spodziewają się nawet 15 tysięcy Gości! Podczas Festiwalu będzie można odkrywać najwybitniejsze restauracje w specjalnej cenie festiwalowej (do -50%) wraz z prezentami od Partnerów. Szefowie Kuchni zaserwują Gościom autorskie pięciodaniowe menu #SpozaKarty dzieląc się z nimi swoją filozofią kuchni i dając tym samym artystyczny wyraz swojej twórczości kulinarnej. Podczas zimowej edycji Fine Dining Week do każdego posiłku Goście otrzymają prezenty od Partnerów Festiwalu! Rezerwacji stolików można na stronie Festiwalu.
Tradycyjnie wszyscy Goście otrzymają w prezencie festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.