Partnerzy portalu
Poznańska restauracja Cucina 88 świętuje dziesięciolecie Restauracja Cucina 88 świętuje swoje 10. urodziny. / fot. materiały prasowe

Poznańska restauracja Cucina 88 świętuje dziesięciolecie

Autor: oprac. JS Data: 13 września 2022 13:23

Restauracja Cucina 88 znajduje się na terenie luksusowego kompleksu City Park w Poznaniu, gdzie dawniej znajdowały się bunkry ułanów. Szefem kuchni jest Artur Szwacki, który w swojej kuchni stawia na połączenie kuchni polskiej z europejską. Restauracja świętuje właśnie swoje 10. urodziny.

Pizza z pieca opalanego drewnem, sklep z winem, własna pracownia cukiernicza, a także zgrany zespół profesjonalistów – kucharzy, sommelierów i kelnerów, zaowocowały wyróżnieniem Cuciny 2 i 3 czapkami Gault & Millau. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie pasja Szefów Kuchni: Ernesta Jagodzińskiego, Dominika Narlocha oraz Artura Szwackiego. To właśnie Artur Szwacki do dziś kontynuuje kulinarne dzieło poprzedników.

Bez względu na to, czy gotuję dla siebie, dla rodziny czy dla gości restauracji, zawsze staram się patrzeć sercem pełnym inspiracji, które najczęściej czerpię z natury. Ta ma wiele do zaoferowania w zależności od pory roku. Będąc z nią w zgodzie i doprawiając proces gotowania nutą zaangażowania, można wyczarować wyjątkowe dania z regionalnych produktów, które dostępne są na wyciągnięcie ręki – mówi Artur Szwacki, szef kuchni Restauracji Cucina 88.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Od 10 lat w gastronomicznym świecie

Jedyną pewną sytuacją na rynku gastronomicznym jest zmiana. Wszyscy doświadczyliśmy tego w ostatnich latach, gdy świat był pełen obaw o jutro.

W ciągu ostatnich dziesięciu lat zespół Cuciny 88 stawiał czoła kolejnym wyzwaniom. To, jaki kierunek obrała Cucina 88 i jak to miejsce wygląda dzisiaj jest zasługą wielu osób. Myślę, że udało nam się sprostać wielu wyzwaniom, czego najlepszym dowodem dla restauracji jest widok od lat powracających do niej Gości. Chcemy, aby następne 10 lat były dla nas, jako zespołu oraz dla odwiedzających nas pasjonatów kuchni czasem, który spędzimy przy doskonałych kulinariach, w atmosferze pełnej ciepła i miłości do jedzenia – dodaje Marek Wróblewski, kierownik sali w Restauracji Cucina 88.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz