×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Ranking 50 najlepszych restauratorów w Polsce 2023. Zobacz pełną listę!
50 najlepszych restauratorów w Polsce. / fot. materiały prasowe

Ranking 50 najlepszych restauratorów w Polsce 2023. Zobacz pełną listę!

Autor: Jakub Szymanek Data: 28 kwietnia 2023 18:58

Poznaliśmy Top 50 najlepszych restauratorów w Polsce uznanych przez Forbes & FOR 2023. Pierwsze miejsca rankingu TOP 50 Restauratorów FORBES & FOR w 2023 zajęli: Daniel Pawełek, Anna Woźniak-Starak i Artur Jarczyński.

Za nami kolejna edycja Made FOR Restaurant

Ponad 500 restauratorów i liderów gastro z całej Polski spotkało się w czasie Konferencji Made For Restaurant „SOS dla Gastronomii” zorganizowanej przez Made FOR Restaurant, pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta stołecznego Warszawy, Pana Rafała Trzaskowskiego.

Na niezwykle intensywny dzień składały się wystąpienia, dyskusje, degustacje, warsztaty, ale przede wszystkim networking. Uczestników konferencji przywitali Karolina Zdrodowska – Urząd Miasta Warszawa, Rafał Szmytke – POT oraz Wojciech Kęsik – Novotel Warszawa Centrum, którzy zarysowali obraz prężnie rozwijającej się polskiej gastronomii niezależnie od trudności makroekonomicznych ostatnich lat.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

„Kolejne punkty programu zostaną przez nas przeanalizowane w relacji prasowej, ponieważ złożoność i atrakcyjność programu nie pozostawia nam innego wyboru jak ubranie tego w swoisty poradnik biznesowy dla branży HORECA” zapewnia Agnieszka Małkiewicz, prezes FOR Solutions i inicjatorka wydarzenia.

50 najlepszych restauratorów w Polsce

Podczas wieczornej gali ogłoszono ranking 50 najlepszych restauratorów w Polsce. Drugi raz z rzędu pierwsze miejsce zajął Daniel Pawełek, który razem z żoną prowadzi kilka lokali w stolicy. Poniżej publikujemy pełną listę. 

  1. Daniel Pawełek (Butchery&Wine, Le Braci, Koneser Grill, Kieliszki na Próżnej),
  2. Anna Woźniak-Starak (Belvedere Restauracja & Catering)
  3. Artur Jarczyński (Warszawa: Der Elefant, Otto Pompieri, U Szwejka, Bazyliszek, Podwale 25, Jeff’s Galeria Westfield, Jeff’s Pole Mokotowskie, Jeff’s Hala Koszyki, Kraków: Restauracja Sukiennice, Pod Wawelem, Jeff’s Galeria Kazimierz, Katowice: Jeff’s Galeria Silesia),
  4. Agnieszka Kręglicka, Marcin Kręglicki (Meltemi, Santorini, El Popo, Chianti, Opasły Tom, Catering Kręgliccy),
  5. Katarzyna Likus (Restauracja Copernicus, Pod Różą, Trzy Rybki, Szóstka, Concept 13, Restauracja Warszawska),
  6. Jacek Grochowina (Nolita),
  7. Radosław Fronc (Fiorentina, Szara Gęś, Bianca, Boccanera, Boscaiola, Fiorentina, Kogel Mogel,  La Campana i Wesele, La Grande Mamma, Mamma Mia, The Spaghetti), 
  8. Alicja Than, Alon Than (Izumi Sushi Biały Kamień, Izumi Plac Zbawiciela, Kago Sushi HALA KOSZYKI, KAGO sushi Praga, Kago sushi Lublin: Alon Omakase, Kiseki by Alon, Matcha Bistro & Bar, The sushi Browary Warszawskie),
  9. Mateusz Gessler (Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler, Ćma, Dock19, Warszawski Sen),
  10. Piotr Klimczak, Jakub Ciołkowski (Joel Sharing Concept).
  11. Przemysław Klima i Robert Gomuliński (Bottiglieria 1881)
  12. Andrea Camastra (Nuta)
  13. Piotr Popiński (Dom Wódki: Elixir, The Roots, Muzeum Wódki, Czerwony Wieprz),
  14. Martin Gimenez Castro i Marta Mazur (Ceviche Bar, Tuna by Martin Gimenz Castro),
  15. Robert Mielżyński (Wine Bar Burakowska/Warszawa, Wine Bar Czerska/Warszawa, Wine Bar Poznań, Wine Bar Gdańsk),
  16. Aleksandra Dojnikowska i Jacek Dojnikowski (Bułkę przez Bibułkę, POLLYPIZZA, BAKEN),
  17. Andrzej Sternicki (Akademia, U Wieniawy, The Bubbles),
  18. Marcin Edward Wachowicz (Aioli Cantine Bar Cafe Deli, Aioli Bread&Aperitivo, Aioli inspired by Katowice, Aioli inspired by Gdańsk, Momu, Le Cabaret Cafe),
  19. Krzysztof Dembek i Rafał Marcyniuk (ARCO by Paco Pérez, Treinta y Tres, Olivia Garden, Natka Bistro, Natka Take Away),
  20. Justyna Kosmala (Grupa Maison Charlotte, Grupa Feste, Lupo. Pasta Fresca),
  21. Agata i Michał Kuter (A Nóż Widelec w Poznaniu, A Nóż Widelec w Pałacu w Puszczykowie),
  22. Julien Barbotin-Larrieu (Epoka),
  23. Beniamin Bielecki (Bibenda),
  24. Karol Szafraniec, Bartosz Serdakowski-Goldstein (Paradiso Kitchen&Cocktails, Bocca Ristorante&Pizzeria, Zachodni Brzeg, Buena Vista Social Food, Kohana Rum & Kitchen, MangoVegan Street Food, Cofeina Cafe),
  25. Mariusz Diakowski (Stary Dom),
  26. Jolanta Jurkowlaniec (Dinette, Dinette Cafe Deli),
  27. Paweł Fabiś (Mąka i Woda),
  28. Łukasz Burda (White Marlin, Wozownia Gdańsk),
  29. Hanna Dmochowska i Łukasz Dmochowski (Ewa zaprasza),
  30. Marta Lendzion Kotańska i Witold Kotański (Seafood Station Restaurant&Oyster Bar Warszawa i Sopot),
  31. Emil Hołubiczko (Międzymiastowa Rynek – Kraków, Międzymiastowa Podgórze – Kraków, Molam Thai Canteen&Bar – Kraków, Luktung – Kraków, Parkowa Bezogródek – Kraków i Bubble Toast – Kraków)
  32. Ofka Piechniczek i Kamil Kita (Śląska Prohibicja, Morski Zając),
  33. Michał Będzia (Flaming & Co.Restaurant, Flaming & Co. Bistro),
  34. Przemysław Błaszczyk, Agnieszka Szpilowska, Stanisław Szpilowski (Dziurka od klucza, OCTO, A PANU OCCO),
  35. Tomasz Czechowski i Beata Śniechowska (Młoda Polska Bistro i Pianino)
  36. Piotr Staszczyński, Jan Kulisiewicz, Dawid Bojarojć, Alicja Staszczyńska (Pasibus),
  37. Maciej Nowaczyk i Beata Ziajka (La Maddalena, Bistro Browaru Stu Mostów),
  38. Piotr Nowakowski, Piotr Olewiński (Restauracja w Pałacu Mierzęcin),
  39. Renata Targosz i Rafał Targosz (ZaKładka Bistro de Cracovie),
  40. Gaweł Czajka, Patryk Gulbicki (Cały Gaweł),
  41. Tomasz Czudowski, Katarzyna Błońska (AleWino, Muzealna),
  42. Wiesław Jan Prusiecki (Cucina 88, Whisky Bar, Kawiarnia Cappucina, Browar Restauracyjny Ułan Browar, Country Park Gospoda pod Gajem, Stara Pralnia),
  43. Mariusz Zawadzki (Vinegre Di Rucola , Mondo – Gdynia , Mamma Mia Kawiarnia , Tapas De Rucola – Sopot, Mamma mia Lodziarnia, Officyna, Kantyna, Rucolina – bufet – Gdańsk).
  44. Rober Sowa (N31)
  45. Magda Gessler (U Fukiera, Slodko Słony)
  46. Katarzyna Walinowicz, Tomasz Gut (Restauracja Zakopiańska, Leśniczówka, Stara Papiernia w eN Hotel, Zakopane)
  47. Arletta Ziemian i Grzegorz Ziemian (Browar Stu Mostów)
  48. Agnieszka Chmielewska i Marcin Chmielewski (Przystań & Marina Wrocław, Przystań TU Wrocław)
  49. Ewa Szyc Juchnowicz – Malika (Machina Eats& Beats)
  50. Jerzy Becz (Bierhalle, Bar Koszyki, Upper Deck Wine & Cocktail Bar)

TOP Restauratorzy MADE FOR RESTAURANT 

Dodatkowo podczas konferencji wręczono dwie nagrody specjalne w kategorii Skuteczność Biznesowa otrzymali: Anna Woźniak-Starak (Belvedere restauracja i catering) i Artur Jarczyński (Der Elefant, Otto Pompieri, Jeff’s).  Nagrodę główną otrzymali Agnieszka i Marcin Chmielewscy.

Kolejna konferencja MADE FOR RESTAURANT już 6 listopada – będzie to spotkanie w Sopocie poświęcone tematyce „Design i experience” i święto pięknych doświadczeń w gastronomii.

 

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz