Partnerzy portalu
Restauracja Condividere uhonorowana gwiazdką Michelin fot. materiały prasowe

Restauracja Condividere uhonorowana gwiazdką Michelin

Restauracja Condividere, stanowiąca część kompleksu Lavazza Nuvola - otwartej w ubiegłym roku w Turynie nowej siedziby głównej firmy, została uhonorowana swoją pierwszą Gwiazdką Michelin.

Autor: horecatrends.pl Data: 25 listopada 2019 14:39

Prowadzona przez szefa Federica Zanasiego restauracja doceniona została przez inspektorów Michelin za wprowadzenie nowej „filozofii smaku”, inspirowanej ideą dzielenia się kuchnią na najwyższym poziomie w nieformalnej atmosferze.

W Condividere wszystko zaprojektowane zostało z myślą o tworzeniu nieformalnej, relaksującej atmosfery, kojarzącej się z nastrojem niedzielnego lunchu z całą rodziną - sprzyjającej spotkaniom w towarzystwie i swobodnym rozmowom podczas wspólnego posiłku. Począwszy od opracowanego przez Federica Zanasiego menu, przez zachęcający do dzielenia się sposób serwowania dań, po unikatowy styl wnętrza restauracji, zaprojektowanego przez Dante Ferretiego – wybitnego scenografa i dekoratora wnętrz, trzykrotnie już nagrodzonego statuetką Oscara. Nowoczesne, wielobarwne, urbanistyczne wnętrze z autorskimi muralami, pełne jest elementów przywodzących na myśl fabrykę kawy. Unikatowa ściana zegarów, z których każdy wskazuje czas innej strefy, odpowiadającej miejscom pochodzenia najwyższej jakości produktów wykorzystywanych w restauracji – to także symboliczne podkreślenie, że czas zatrzymuje się w tym wyjątkowym wnętrzu, oferującym niepowtarzalne doznania, znacznie wykraczające poza sam smak. 

- Chciałbym wyrazić dumę i ogromną radość całego zespołu Condividere z tego upragnionego wyróżnienia. To najlepsze uznanie dla naszych codziennych wysiłków, którym od roku oddajemy się realizując zaszczepioną w nas przez Ferrana Adrię wizję kuchni opartej na idei “compartida”, dzięki której nasi goście mają poczucie, że nie tylko serwowane dania, ale przede wszystkim oni stają się bohaterami tej niekonwencjonalnej formy doświadczania kuchni na najwyższym poziomie - powiedział Federico Zanasi.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.