Partnerzy portalu
Restauracja Da Vinci w Chęcinach zaprasza na Tydzień Kuchni Polskiej Restauracja Da Vinci w Chęcinach zaprasza na Tydzień Kuchni Polskiej

Restauracja Da Vinci w Chęcinach zaprasza na Tydzień Kuchni Polskiej

Autor: Anna Wrona Data: 11 listopada 2022 07:57

11 listopada wystartował Tydzień Kuchni Polskiej Makro Polska. Festiwal potrwa do 20 listopada. Renata Kamienik, jedna z ambasadorek TKP, zaprasza do restauracji Da Vinci znajdującej się w Dworze Starostów Chęcińskich.

Tydzień Kuchni Polskiej: Restauracja Da Vinci 

Restauracja Da Vinci znajduje się w zespole pałacowo-parkowym w Podzamczu na trasie między Krakowem a Warszawą.

– Szczycimy się piękną lokalizacją za miastem. W bezpośrednim sąsiedztwie mamy Centrum Nauki Da Vinci. Teren jest piękny, bezpieczny – króluje tu cisza i spokój – mówi Renata Kamienik, właścicielka restauracji Da Vinci.

Restauracja Da Vinci: menu Tygodnia Kuchni Polskiej 

Na Tydzień Kuchni Polskiej Restauracja Da Vinci w Chęcinach przygotowała:

Menu wegańskie:

- zupa: krem z kiszonej kapusty z palonym siankiem z kapusty

- danie główne: filetowany pstrąg z Białej Nidy na risotto z ziemniaka z kiszoną kapustą gotowaną w soku z marchwi

- deser: tort czekoladowy z wiśniami nasączonymi alkoholem

 Menu mięsne:

- przystawka: wędzony pstrąg z Białej Nidy z blinami gryczanymi w towarzystwie puree z czosnku niedźwiedziego

- danie główne: półgęsek z  pasztetem z fasoli korczyńskiej z musem z buraka i sosem tymiankowo chrzanowy

- deser: zupa śliwkowa gotowana z syropem z czerwonego wina, podawana z  bezą

Dodatkowo, 12 listopada w restauracja Da Vinci zaplanowała muzyczny wieczór w wykonaniu Wojciecha Lisowicza od godz. 18:00

Tydzień Kuchni Polskiej: Jak zarezerwować festiwalowe menu?

Tydzień Kuchni Polskiej wystartował 11 listopada. Kulinarne obchody Święta Niepodległości trwać będą do 20 listopada. 

Menu przygotowane przez restauracje na Tydzień Kuchni Polskiej składa się z flagowych lub specjalnie przygotowanych na tę okazję dań, serwowanych w danych lokalach. W skład 3-daniowego menu wchodzą: przekąska lub zupa, drugie danie i deser. Zestaw dań oferowany jest w specjalnej festiwalowej cenie.

Na stronie tydzien-kuchni-polskiej.pl należy wybrać restaurację, w której chce się dokonać rezerwacji, dzień i godzinę, liczbę osób oraz menu i opłacić voucher. Po dokonaniu tych formalności, na wskazany przez uczestnika adres e-mail wpłynie potwierdzenie dokonania rezerwacji oraz przypomnienie o terminie degustacji, na dzień przed terminem wizyty w lokalu.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz