- W Katowicach, podobnie jak w całym naszym kraju, obserwujemy prawdziwy boom na rynku gastronomicznym. Związane to jest z coraz większą świadomością gości i konsumentów. Ta świadomość jest pogłębiana przez coraz częstsze podróże Polaków jak i telewizyjne programy kulinarne - mówi w rozmowie z serwisem www.horecatrends.pl Nikodem Zjawiony, manager restauracji Isto w Katowicach.
Katowice rozwijają się bardzo szybko, powstaje tu wiele biurowców, nowych miejsc pracy, a konsumenci, w pędzie dnia codziennego, coraz chętniej stołują się "na mieście".
Restauracja Isto jest dedykowana gościom biznesowym, znajduje się w samym centrum Katowic, to kuchnia polska w niekonwencjonalnym wydaniu.
- Kuchnia polska została u nas niestety trochę zapomniana w ostatnim czasie, my staramy się ją na nowo odkrywać i podawać gościom w nowoczesnej odsłonie, przy zachowaniu wszystkich walorów smakowych dawnej kuchni polskiej. Polacy w tym całym pędzie skupili się na daniach szybkich, łatwo dostępnych nie koniecznie wysokiej jakości. My przypominamy gościom, że Polska ma szeroką gamę produktów wysokiej jakości - dodaje Nikodem Zjawiony.
I dodaje, że obecnie cały zespół Isto przygotowuje się do Szczytu Klimatycznego, który odbędzie się w Katowicach w grudniu 2018 r. - Nasze miasto odwiedzi ok. 30 tys. delegacji z różnych krajów, chcemy im pokazać prawdziwą kuchnię polską. Jesteśmy gotowi na przyjęcie tylu gości i cały czas się szkolimy. Na pewno będzie to dla nas ciekawe doświadczenie i wyzwanie - zapewnia manager restauracji.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.