W Katowicach, przy Panewnickiej 224, powstaje Restauracja Młodnik czyli restauracja od piekarzy. Otwarcie 29 czerwca.
Szefem Kuchni nowej restauracji jest Dominik Duraj.
Od początku kariery związany ze Śląskiem. To jeden z najzdolniejszych śląskich kucharzy, laureat konkursu Gault&Millau, który wcześniej gotował w Wodnej Wieży w Pszczynie i w restauracji Villa Gardena w Parku Śląskim.
- Młodnik ma być miejscem, gdzie w otoczeniu zieleni można zakosztować kuchni polskiej w najlepszym wydaniu. Ma go wyróżniać wąska karta, praca wyłącznie na produktach najwyższej jakości oraz dbałość o każdy detal serwowanych dań. Lokal ma własną wędzarnię, sami sezonują mięso, wypiekają - to oczywista oczywistość - pieczywo, a nawet własnoręcznie wyrabiają lody! - informuje Silesia Smakuje.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.