×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Restauracja Nova Wola zaprezentowała nowe sezonowe menu
Nowy rok – no(v)e smaki! Restauracja Nova Wola zaprezentowała menu sezonowe. / fot. materiały prasowe

Restauracja Nova Wola zaprezentowała nowe sezonowe menu

Autor: Jakub Szymanek Data: 02 lutego 2023 16:33

Nova Wola, restauracja zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, na Rondzie Daszyńskiego przedstawia kolejną odsłonę swoich sezonowych nowości. Szef Kuchni Paweł Suchenek proponuje smaki pasujące do zimowej, chłodnej aury.

Jakie nowe dania pojawiły się w menu restauracji Nova Wola?

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Tym razem w menu znalazły się nowości na bazie sezonowych zimowych warzyw, w tym ziemniaka czy kalafiora, a także wybór mięs i ryb.

W restauracji Nova Wola maksymalnie wykorzystujemy to, co daje nam każda pora roku. Sezon na kalafiora zwykle rozpoczyna się w okolicach grudnia, właśnie dlatego w naszym menu nie zabrakło tego warzywa. Zimą świetnie sprawdzają się także ziemniaki, które w pieczonej wersji wykorzystaliśmy do zupełnie nowej odsłony kremu warzywnego. Jestem przekonany, że nasze przepisy pozytywnie zaskoczą niejedno podniebienie – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Stek z kalafiora. / fot. materiały prasowe

Rozgrzewający krem, mięsa i ryba, czyli prawdziwa zima na talerzu

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znalazły się zarówno pozycje skierowane do wegetarian, jak i fanów pożywnych dań mięsnych.

Uwadze entuzjastom dań wegetariańskich nie może umknąć wspomniany już rozgrzewający krem z pieczonych ziemniaków, a także stek z pieczonego kalafiora podany z sałatką z cieciorki i kawiorem z bakłażana. 

W polskiej kuchni nie może jednak zabraknąć mięsa! Tym razem Szef Kuchni Paweł Suchenek proponuje rozpoczęcie uczty od pieczonego boczku podanego z sałatką z ziemniaków z kaparami i dressingiem musztardowym. Wśród nowych dań głównych znalazły się natomiast dwie propozycje – mięsna i rybna. Pierwsza to wolno duszone żebro wołowe podane z selerowym purée i brukselką. Dla fanów ryb przewidziano natomiast filet z dorsza skrei z pieca podany z fenkułem i sosem maślanym z kawiorem.

Pieczony boczek. / fot. materiały prasowe

Żebro wołowe. / fot. materiały prasowe

Całość warto zakończyć nową propozycją deseru – ciastkiem miodowym z kremem patissiere, rodzynkami w rumie i sosem karmelowym.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

***

Nova Wola to restauracja z autentyczną polską kuchnią, bazująca na najwyższej jakości składnikach pochodzących od lokalnych dostawców. Zlokalizowana jest na pierwszym piętrze kompleksu hotelowego Crowne Plaza Warsaw – The HUB, przy Rondzie Daszyńskiego w Warszawie. Zmieniane sezonowo menu oparte jest na organicznych, świeżych surowcach oraz warzywach z ekologicznych upraw. Znajdują się w nim różnorodne potrawy, od delikatnych zup, dań z najlepszej jakości mięsa i ryb, po tradycyjne smaki cepelinów i placków ziemniaczanych.

Za restaurację odpowiada Paweł Suchenek, Szef Kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

Ciasto miodowe. / fot. materiały prasowe

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz