×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości
Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości na wiosnę. / fot. materiały prasowe

Restauracja Nova Wola zaprezentowała sezonowe nowości

Autor: Jakub Szymanek Data: 04 kwietnia 2023 14:49

Restauracja Nova Wola, zlokalizowana na pierwszym piętrze hotelu Crowne Plaza Warsaw – The HUB, przy rondzie Daszyńskiego zaprezentowała wiosenne, sezonowe nowości. Tym razem szef kuchni Paweł Suchenek zaserwuje dania, nawiązujące przede wszystkim do zbliżającej się wielkimi krokami Wielkanocy.

Restauracja Nova Wola proponuje gościom autentyczną polską kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Za serwowane dania odpowiada Paweł Suchenek – szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem, które zdobywał, gotując w sieciach hotelowych na całym świecie, w tym w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Armenii czy Katarze.

– Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, w związku z czym w sezonowym menu naszej restauracji nie może zabraknąć ciekawych propozycji – zarówno obecnych na wielu polskich stołach, jak i tych bardziej zaskakujących. Jestem przekonany, że spośród nowości każdy nasz gość znajdzie coś idealnego dla swojego podniebienia – przekonuje Paweł Suchenek, szef kuchni w restauracji Nova Wola.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Wielkanocne smaki w Novej Woli

Wśród nowych propozycji restauracji Nova Wola znajdują się m.in. propozycje dla fanów dań rybnych. Mowa tu przede wszystkim o przystawce – matjasie pod pierzynką z tartego jajka, buraka, ziemniaków i cebuli, a także – na większy głód – filecie z sandacza mazurskiego z patelni z palonym masłem, tartym jajkiem i brokułem bimi. Inną, ciekawą pozycją w menu są skoki z królika z sosem tymiankowym, rumianymi kopytkami, groszkiem cukrowym, brokułami bimi i marchewką.

Nie zabrakło także wielkanocnych klasyków, w tym pieczonej białej kiełbasy ze Złotnicy z sosem demi-glace z cebulą i tłuczonymi ziemniakami oraz żurku wielkanocnego z suszonymi grzybami, jajkiem, chrzanem i białą kiełbasą złotnicką. W menu sezonowym znalazł swoje miejsce także deser – tradycyjna pascha wielkanocna.

W karcie niezmiennie znajdują się także klasyczne dania polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu, jak m.in. kaczka, tatar wołowy czy pierogi, serwowane także w większej porcji, idealnej do dzielenia się przy stole.

Wiosna w Signature Barze w lobby hotelowym

W Crowne Plaza Warsaw – The HUB wiosnę czuć także w napojach i koktajlach serwowanych przez Signature Bar, który znajduje się na parterze – w hotelowym lobby. Wśród nowości znalazły się kawa mokka z bitą śmietaną i czekoladą oraz wiosenne smoothie z kiwi, bananem i gruszką. Nie brakuje także nowych pozycji alkoholowych, wśród których znalazły się: „Flogin”, czyli koktajl na bazie ginu z hibiskusa, syropu różanego, limonki i białka jajka, a także „Wild Flower” na bazie Lillet Blanc, rumu Havana, gruszki, limonki i pianki gruszkowej.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz