Partnerzy portalu
Restauracja premium wraca z lunchem w formie foodsharingu za 35 zł Restauracja ISTO wraca po roku. Chce przyciągnąć gości m.in. menu lunchowym za 35 zł. Fot. Katarzyna Gubała/PTWP

Restauracja premium wraca z lunchem w formie foodsharingu za 35 zł

Autor: Katarzyna Gubała Data: 07 grudnia 2021 08:15

Restauracja ISTO w Katowicach wracająca po ponad roku przerwy w działalności chce przyciągnąć gości m.in. lunchem w formie foodsharingu. Menu lunchowe to 10 dań, z których gość może wybrać 4. Lunch kosztuje 35 zł.

Lokal znajduje się na parterze pierwszej z dwóch wież Biurowce KTW, w sąsiedztwie Spodka i Międzynarodowego Centrum Kongresowego. Nowym szefem kuchni jest Ziemowit Owczarz, który wcześniej pracował w gwiazdkowej restauracji Bottiglieria 1881 w Krakowie.

Restauracja otworzyła się po ponad roku przerwy spowodowanej pandemią. Wnętrze pozostało bez zmian, nowa jest cała załoga i oferta lokalu. Goście mają do wyboru menu główne, menu degustacyjne oraz lunch w formie foodsharingowej.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Nowy lunch w ISTO

''Foodsharing w ISTO to okazja do dzielenia się smakiem, doświadczeniem i emocjami w zupełnie nowym wydaniu. To znoszenie barier, budowa więzi, celebrowanie posiłku z innymi. Z każdej z czterech grup wybierz po jednym daniu i skomponuj swój zestaw lunchowy'' - czytamy w menu lunchowym.

Do każdego lunchu gość dostaje pieczywo własnego wypieku i masło. Dania podzielono na cztery sekcje. Gość może w ramach lunchu wybrać po jednym daniu z każdej sekcji. 

W pierwszej znalazły się:
1. Brukselka marynowana/lardo
2. Krem z palonego kalafiora/kalafior marynowany/panko
3. Burak/majonez/zioła

W drugiej:
4. Ziemniak hasselback/salsa verde
5. Kasza gryczana/białe warzywa/cheddar

W trzeciej:
6. Brzuch wieprzowy/miso/marynowany głąb brokuła
7. Raviolo kaczka/bulion z imbirem/smażona szalotka
8. Gulasz z tofu/vege demi glace/marynowana cebula

W czwartej zaproponowano dwa desery:
9. Panna cotta/pigwa/orzech włoski
10. Ptyś/czarna porzeczka/crème chantilly

Foodsharing, czyli podzielmy się jedzeniem

Na nasz stół trafiły dwa rodzaje pieczywa oraz masło z pudrem z palonego pora i solą Maldon w płatkach. Zamówiliśmy krem z palonego kalafiora, ziemniaki hasselback, raviolo kaczka i panna cottę.

Gdybyśmy wybrali się na lunch z drugą osobą, na naszym stole mogłoby się pojawić nawet 8 różnych dań. Dania trafiają na stół jednocześnie. Lunch kosztuje 35 zł, podawany jest od poniedziałku do piątku w godz. 12-15.

Menu lunchowe będzie się zmieniać co 2-3 tygodnie. 

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz