Partnerzy portalu
Restauracja Tygiel w Szklarskiej już działa. Znani szefowie na kolacji inauguracyjnej Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel w Szklarskiej Porębie. Fot. Restauracja Tygiel/Facebook

Restauracja Tygiel w Szklarskiej już działa. Znani szefowie na kolacji inauguracyjnej

Autor: KG/horecatrends Data: 18 lipca 2022 13:45

Szefem kuchni restauracji Tygiel w Platinum Mountain Hotel &SPA w Szklarskiej Porębie jest Dawid Klimaniec. W kolacji inauguracyjnej wzięli udział m.in. Przemysław Klima i Ernest Jagodziński.

Tygiel to nowa restauracja fine dining z autorską kuchnią Dawida Klimańca w Szklarskiej Porębie. Szef Klimaniec proponuje kuchnię polską w nowoczesnej kulinarnej koncepcji "z pola na stół".

W kolacji inauguracyjnej, jaka odbyła się w połowie lipca udział wzięli znakomici szefowie kuchni: Przemysław Klima, Ernest Jagodziński, Rafał Koziorzemski, Grzegorz Miśta i Mariusz Górecki. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Restauracja od godz. 12 serwuje lunch, a od godz. 16 zaprasza na menu a la carte. W fine diningowym menu Tygla znajdują się m.in. tatar z sarny, lokalny pstrąg, pieczony młody seler, supreme z młodego kurczaka, jagnięce biodro. 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz