Szefem kuchni restauracji Tygiel w Platinum Mountain Hotel &SPA w Szklarskiej Porębie jest Dawid Klimaniec. W kolacji inauguracyjnej wzięli udział m.in. Przemysław Klima i Ernest Jagodziński.
Tygiel to nowa restauracja fine dining z autorską kuchnią Dawida Klimańca w Szklarskiej Porębie. Szef Klimaniec proponuje kuchnię polską w nowoczesnej kulinarnej koncepcji "z pola na stół".
W kolacji inauguracyjnej, jaka odbyła się w połowie lipca udział wzięli znakomici szefowie kuchni: Przemysław Klima, Ernest Jagodziński, Rafał Koziorzemski, Grzegorz Miśta i Mariusz Górecki.
Restauracja od godz. 12 serwuje lunch, a od godz. 16 zaprasza na menu a la carte. W fine diningowym menu Tygla znajdują się m.in. tatar z sarny, lokalny pstrąg, pieczony młody seler, supreme z młodego kurczaka, jagnięce biodro.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.