×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Restauracje Sodexo z nową linią posiłków w ramach akcji specjalnej Menu 4YOU
fot. materiały prasowe

Restauracje Sodexo z nową linią posiłków w ramach akcji specjalnej Menu 4YOU

Autor: Horecatrends.pl Data: 06 maja 2019 12:47

W maju i czerwcu Sodexo wspiera klientów w procesie budowania formy i kondycji na lato. Restauracje firmy w ramach akcji specjalnej Menu 4YOU oferują aż cztery oddzielne linie zróżnicowanych i zbilansowanych posiłków, które wraz z aktywnością fizyczną pomogą w przygotowaniu się do wakacyjnych rekreacji.

Maj i czerwiec to ostatni dzwonek dla tych, którzy chcą popracować nad swoją formę przed letnią, plażową (lub podobną) rekreacją. Aktywność fizyczna to połowa sukcesu. Potrzeba jeszcze zróżnicowanej, zbilansowanej diety. Podczas tych dwóch miesięcy przygotowań Sodexo oferuje klientom aż cztery dedykowane linie posiłków, których wspólnym mianownikiem jest pożywność i kulinarna kreatywność.

Vege – dania dla miłośników tego, co roślinne i różnorodne – w wydaniu wegetariańskim i wegańskim – stworzone w oparciu o receptury wypracowane w ramach udziału Sodexo w  kampanii RoślinnieJemy, organizowanej przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki;

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Vitality – lekkie, zbilansowane posiłki – pełne witamin i minerałów – ze szczególnym uwzględnieniem gotowanych warzyw;

Energy – potrawy będące bogatym źródłem białka i węglowodanów, dające zastrzyk energii do sportowych wyzwań; 

Greeny – sałatki z sezonowych warzyw – skomponowane z dbałością o mnogość pysznych dodatków.

– Szykując się do tegorocznego lata w dalszym ciągu eksplorujemy « zieloną stronę » naszej oferty gastronomicznej. Stawiamy na różnorodność, dzięki czemu każdy znajdzie coś pożywnego dla siebie, jednocześnie promując aktywność fizyczną, która w połączeniu z racjonalną dietą stanowi podstawę dobrego zdrowia i samopoczucia – mówi Katarzyna Rogalska, Head of Food Platform, Sodexo Polska. 

Od stycznia br.  Sodexo bierze udział w kampanii RoślinnieJemy, organizowanej przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki, sukcesywnie poszerzając ofertę gastronomiczną o potrawy na bazie wyłącznie roślinnej.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz