Restauracje Sphinx z sezonową wkładką pod hasłem "Podbijamy smak"



www.horecatrends.pl - 14 stycznia 2020 11:20


Ogólnopolska sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza do oferty sezonową wkładkę pod hasłem "Podbijamy smak". Wśród nowości pojawiły się dania, których smak podkreślają sosy Tabasco, m.in. krem z pieczonej papryki, przyrządzona na ostro kofta z krewetkami, żebro BBQ, a także nowe propozycje steków. Oferta dostępna jest do 9 kwietnia w wybranych restauracjach Sphinx, a także w delivery na SmacznieiSzybko.pl.

- Dania w restauracjach Sphinx zawsze staramy się komponować w oparciu o świeże, sezonowe produkty, zwracając uwagę na to, by nie traciły swego wyrazu i orientalnej nuty. Tym razem w ramach najnowszej wkładki smak nowości podbijamy więc sosami Tabasco i dodajemy im trochę ostrości. Mam nadzieję, że wyrazisty smak naszych najnowszych propozycji przypadnie do gustu klientom i będzie skutecznie ich rozgrzewać w chłodne, zimowe dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu spółki Sfinks Polska, zarządzającej siecią Sphinx.

Na początek w ramach oferty „Podbijamy smak” Sphinx proponuje lekko ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów, doprawiony Tabasco Chipotle Sauce, podawany z chipsem grillowanego boczku i odrobiną śmietany albo grzanki z pastą borowikową, duszoną na maśle cebulą i natką pietruszki, z boczkiem lub w wersji bezmięsnej.

Nowa wkładka to również 6 dań głównych, w tym kultowa shoarma z udka kurczaka z pieczarkami w śmietanie, serwowana z sałatką wegetariańską i półksiężycami w ziołach. Wśród bliskowschodnich specjałów nie mogło zabraknąć też kofty, która w nowym wydaniu zyskała jeszcze bardziej wyrazisty smak - przyrządzona na ostro z krewetkami i grillowanym boczkiem, podawana jest z sosem pomidorowym z dodatkiem Tabasco Sriracha Sauce, frytkami i sakiewką grillowanych warzyw. Z tym samym sosem i owocami morza można zamówić też lekko ostre spaghetti, udekorowane kolendrą i grubo mielonym pieprzem. Na miłośników mięs czeka z kolei żebro wieprzowe w ostrym sosie BBQ z sambalem i imbirem, posypane prażonym sezamem i serwowane z frytkami stekowymi oraz czerwoną kapustą, a także dwa nowe steki. 

{media;4917;;https://pliki.horecatrends.pl/i/00/49/17/004917.jpg;https://pliki.horecatrends.pl/i/00/49/17/004917_620.jpg}