Partnerzy portalu
Restauracje Sphinx z sezonową wkładką pod hasłem "Podbijamy smak" fot. shutterstock.com

Restauracje Sphinx z sezonową wkładką pod hasłem "Podbijamy smak"

Ogólnopolska sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza do oferty sezonową wkładkę pod hasłem "Podbijamy smak". Wśród nowości pojawiły się dania, których smak podkreślają sosy Tabasco, m.in. krem z pieczonej papryki, przyrządzona na ostro kofta z krewetkami, żebro BBQ, a także nowe propozycje steków. Oferta dostępna jest do 9 kwietnia w wybranych restauracjach Sphinx, a także w delivery na SmacznieiSzybko.pl.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 14 stycznia 2020 11:20

- Dania w restauracjach Sphinx zawsze staramy się komponować w oparciu o świeże, sezonowe produkty, zwracając uwagę na to, by nie traciły swego wyrazu i orientalnej nuty. Tym razem w ramach najnowszej wkładki smak nowości podbijamy więc sosami Tabasco i dodajemy im trochę ostrości. Mam nadzieję, że wyrazisty smak naszych najnowszych propozycji przypadnie do gustu klientom i będzie skutecznie ich rozgrzewać w chłodne, zimowe dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu spółki Sfinks Polska, zarządzającej siecią Sphinx.

Na początek w ramach oferty „Podbijamy smak” Sphinx proponuje lekko ostry krem z pieczonej papryki i pomidorów, doprawiony Tabasco Chipotle Sauce, podawany z chipsem grillowanego boczku i odrobiną śmietany albo grzanki z pastą borowikową, duszoną na maśle cebulą i natką pietruszki, z boczkiem lub w wersji bezmięsnej.

Nowa wkładka to również 6 dań głównych, w tym kultowa shoarma z udka kurczaka z pieczarkami w śmietanie, serwowana z sałatką wegetariańską i półksiężycami w ziołach. Wśród bliskowschodnich specjałów nie mogło zabraknąć też kofty, która w nowym wydaniu zyskała jeszcze bardziej wyrazisty smak - przyrządzona na ostro z krewetkami i grillowanym boczkiem, podawana jest z sosem pomidorowym z dodatkiem Tabasco Sriracha Sauce, frytkami i sakiewką grillowanych warzyw. Z tym samym sosem i owocami morza można zamówić też lekko ostre spaghetti, udekorowane kolendrą i grubo mielonym pieprzem. Na miłośników mięs czeka z kolei żebro wieprzowe w ostrym sosie BBQ z sambalem i imbirem, posypane prażonym sezamem i serwowane z frytkami stekowymi oraz czerwoną kapustą, a także dwa nowe steki. 

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.