W świątecznej akcji Restaurant Week bierze udział kilkanaście warszawskich restauracji, w których Chefowie przygotowują swoje popisowe menu w okazyjnej cenie. Wśród nich znajdziemy m.in. Meze by Teo Vafidis & Sons, Reina Steakhouse & Seafood, Restaurację Baczewskich czy Bydło i Powidło.
Ponad 2/3 osób chciałoby na prezent otrzymać wyjścia restauracyjne - przekonuje Restaurant Week.
- Jeśli jesteś więc fanem francuskich klimatów, zatrzymaj się na stacji z owocami morza - Seafood Station. Spróbujesz tu wysokiej jakości selekcji owoców morza w doskonałym wydaniu. Na Gości czeka Seafood Plater Exclusive z homarem, ostrygami, tatarem z przegrzebków, mulami, kawiorem z troci francuskiej, krewetkami i langustynkami z miksem aromatycznych sosów. Miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej polecamy grecką fetę w Meze by Teo Vafidis & Sons. W menu znajdziesz m.in. musakę - gyros metaxę, kritharoto (makaron w sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami), grillowany ser halloumi, mix greckich oliwek, tzatziki, grecką sałatkę i pitę. Wszystkich wielbicieli burgerów zaprasza Bydło i Powidło - pierwsza jadalnia wołowiny z prawdziwego zdarzenia! Specjalnością restauracji są steki z argentyńskiej i polskiej wołowiny. To właśnie tu zjesz najlepszego burgera w Stolicy z wołowiną Hereford nadziewaną serem mimolette z dodatkiem papryczek jalapeno, karmelizowaną cebulą cukrową, sałatą, pomidorem i bułką brioche. W karcie dań znajdziesz również pastrami sliders, frytki oraz słodki deser - czekoladowe brownie z karmelem i kulką lodów oraz sernik domowy z powidłem śliwkowym - zachęcają organizatorzy festiwalu.
Restaurant Club przygotował także cztery propozycje prezentowe z rabatem Wśród nich:
● Rok Festiwali (-33%) – komplet czterech podwójnych rezerwacji w cenie 399 zł zamiast 592 zł na Restaurant Week 2022 (marzec–kwiecień), World Class Cocktail Festival 2022 (czerwiec–lipiec), Fine Dining Week 2022 (sierpień) oraz Restaurant Week 2022 (październik–listopad).
● Rok Fine Dining Week (-29%) – kod na dwuosobową rezerwację na najważniejsze wydarzenie sztuki restauracyjnej latem 2022 roku w cenie 199 zł zamiast 280 zł. Na Gości czeka pięciodaniowe, popisowe menu #SpozaKarty przygotowane przez najwybitniejszych Szefów Kuchni oraz festiwalowy cocktail.
● Rok Restaurant Week (-17%) – kod na dwuosobową rezerwację na dwa Festiwale najlepszych restauracji odbywające się w 2022 roku. Rezerwacja obejmuje Restaurant Week wiosenny (marzec–kwiecień) oraz jesienny (październik–listopad). Promocyjna, jeszcze niższa cena 199 zł zamiast 240 zł obejmuje trzy popisowe dania #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail.
● Wiosenny Restaurant Week (-18%) – kod na dwuosobową rezerwację na wydarzenie kulinarne wiosną 2022 roku. Na Gości czeka popisowe trzydaniowe menu #SpozaKarty oraz festiwalowy cocktail w cenie 99 zł zamiast 120 zł.
Z badań Narodowego Stowarzyszenia Restauracji USA wynika, że aż 62% osób chce otrzymać na Święta wyjście do restauracji
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.