Najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny świata zyskał w Polsce nowego partnera - RestaurantClub. Finał na przełomie października i listopada 2021 wyłoni kucharza, który będzie reprezentował nasz kraj podczas europejskiej selekcji wiosną 2022 roku.
RestaurantClub będzie wspierać polską edycję Bocuse d'Or w zakresie promocji konkursu do szerokiej publiczności oraz ponad 2000 restauracji biorących udział w organizowanych przez RestaurantClub wydarzeniach.
RestaurantClub to platforma do odkrywania doświadczeń kulinarnych - organizator takich wydarzeń jak Restaurant Week (trwa na RestaurantWeek.pl), World Class Cocktail Festival, Fine Dining Week czy Neo(n)Bistro (wraz z Nocnym Marketem).
Ideą konkursu Bocuse d'Or jest zebranie 24 młodych szefów kuchni z całego świata, spośród najbardziej obiecujących talentów ich pokolenia i przygotowanie przez nich najlepszych potraw w ciągu 5 godzin i 35 minut, przed publicznością.
O rozstrzygnięciu Wielkiego Finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.
Finał na przełomie października i listopada 2021 wyłoni zwycięzcę, który będzie reprezentował Polskę podczas europejskiej selekcji na wiosnę 2022 roku.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.