Pizzeria ‘’Dobre Miejsce’’ w Poznaniu po ‘’Kuchennych Rewolucjach’’ zmieniła się w ‘’Bar u Grochowej’’. Magda Gessler oparła menu na grochu, pieczarkach i chlebkach niespodziankach. Emisja odcinka zaplanowana jest czwartek 4 maja.
Joanna i Maciej prowadzą przy Piątkowskiej 65a w Poznaniu pizzerię Dobre Miejsce. Właściciele lokalu są kuchennymi samoukami. W kuchni pracuje jeszcze Igor.
Magda Gessler zaproponowała dla lokalu nową nazwę, w której pojawiło się nazwisko właścicielki. Pierwszym daniem są pieczarki marynowane w sosie ciemnym sojowym, miodzie, occie, cebuli i zapieczone pod beszamelem. W menu pojawiła się również zupa grochowa. Dania główne to chlebek niespodzianka - czarka z chleba wypełniona mięsnymi lub grzybowo/warzywnymi przysmakami.
Sycąca, aromatyczna grochówka 21 zł
Marynowane pieczarki z pieca 32 zł
Chlebek niespodzianka 36 zł
Chlebek niespodzianka wege 36 zł
Odcinek z ''Kuchennymi Rewolucjami'' w pizzerii ''Dobre Miejsce'' w Poznaniu zostanie wyemitowany w czwartek 4 maja na TVN. Można go też zobaczyć na Player. Jest to 10. odcinek 26 sezonu programu ''Kuchenne Rewolucje''.
W tym sezonie ''Kuchennych Rewolucji'' Magda Gessler robiła metamorfozę m.in. w lokalach we Wrocławiu, Bytomiu, Trzcielu i Komornikach.
Czytaj też ''Sama Rozkosz'' - Kuchenne Rewolucje znów we Wrocławiu. W menu mus z kaczych wątróbek
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.