Współgospodarzem dwóch specjalnych historycznych brunchy w Hotelu Bristol w Warszawie będzie Robert Makłowicz, historyk i dziennikarz kulinarny. Niedzielne brunche z Makłowiczem odbędą się 27 lutego i 27 marca.
Hotel Bristol w Warszawie celebruje swoje 120-lecie. Dwa niedzielne brunche z Robertem Makłowiczem będą kulinarną podróżą w czasie przez smaki dawnej i współczesnej Warszawy. Makłowicz będzie gościem specjalnym dwóch spotkań (27 lutego i 27 marca). Podczas spotkań kucharz opowie o historycznej tradycji kulinarnej Warszawy.
Ucztę przygotuje szef kuchni Hotelu Bristol Michał Tkaczyk. Będzie inspirowana oryginalnymi menu z lat 20-tych ubiegłego wieku, daniami z okresu PRL, aż po współczesne fuzje smaków.
Turban rakowy na sałatce warzywnej z jajkami przepiórczymi, szczupak faszerowany, supreme z pulardy z sosem rakowym, czy łącząca wszystkie epoki kaczka pieczona z jabłkami to tylko kilka propozycji, którymi będzie można się delektować podczas niedzielnych brunchy w Bristolu.
W układaniu menu uczty pomogły receptury ze słynnej książki autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, która przez dziesięciolecia była obowiązkową lekturą każdej pani domu.
- Legendarna Sala Malinowa Hotelu Bristol - to w niej właśnie za czasów premierostwa Ignacego Jana Paderewskiego spotykała się Rada Ministrów, a posiedzenia przerywano, by ministrowie mogli na miejscu zjeść nienajgorszy rzecz jasna posiłek. Zatem i my spotkajmy się na Historycznych Brunchach w Hotelu Bristol - zaprasza na wydarzenia Robert Makłowicz.
Wstęp na Historyczne Brunche z Robertem Makłowiczem kosztuje 295 i 360 zł. Oba to pakiety zapewniające dostęp do bufetu z napojami bezakoholowym i alkoholami - w drugim przypadku do alkoholi ekskluzywnych (szampan Moët & Chandon, koktajle na bazie alkoholi Belvedere, Hennessy i Glenmorangie).
Legendarne niedzielne brunche z muzyką na żywo i kącikiem zabaw dla dzieci odbywać się będą w każdą niedzielę w godzinach 13:00 – 17:00.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.