×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
''Sama Rozkosz'' - Kuchenne Rewolucje znów we Wrocławiu. W menu mus z kaczych wątróbek
Sama Rozkosz we Wrocławiu. Fot. Magda Gessler/Instagram

''Sama Rozkosz'' - Kuchenne Rewolucje znów we Wrocławiu. W menu mus z kaczych wątróbek

Autor: PTWP - horecatrends.pl Data: 29 kwietnia 2023 13:00

Magda Gessler kolejny zawitała do Wrocławia - tym razem, by ''zrewolucjonizować'' bistro ''Nie ma jak u mamy'' przy ul. Zwycięskiej. Po ''Kuchennych Rewolucjach'' lokal nazywa się ''Sama Rozkosz''. W menu znalazły się m.in. mus z kaczych wątróbek, Strogonow, kiełbasa z puree chrzanowym.

Właścicielami lokalu są Paulina i Grzegorz. Lokal nrzy ul. Zwycięskiej przejęli z menu i pracownikami. Załoga składa się z Ukrainek. Magda Gessler po przybyciu na miejsce podkreśliła: ''Nie ma jak u mamy'' jest obietnicą pysznej domowej kuchni. Sprawdzam!

W lokalu skrytykowała m.in. smak barszczu czystego, słodki smak wszystkich potraw oraz obecność czterech mikrofalówek na kuchni. Brakowało też zarządzania ze strony właściciela bistro. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Magda Gessler zaproponowała nazwę ''Sama Rozkosz'' i rozkoszne dania. 

''Sama Rozkosza'' według Magdy Gessler

Menu, które zostawiła prowadząca ''Kuchenne Rewolucje'' zatytułowane jest ''Rozkosz płynąca z Kuchennych Rewolucji Pani Magdy Gessler''. Dania, które dla wrocławskiego bistro zaproponowała restauratorka to:

Esencjonalny rosół na kaczce, wiejskiej kurze, ogonach wołowych podany z delikatnym kremowym musem z porów i grzanką z serem gruyere 29 zł

Rozkoszne pierożki z cieniutkiego ciasta, nadziane prawdziwymi grzybami i ziemniakiem gotowanym w mundurku 34 zł

Mus z kaczych wątróbek nasączony koniakiem podany z grzanką z chałki i konfiturą pomarańczową 32 zł

Biały Strogonow z polędwicy wołowej z grzybami podlany wódką i koniakiem podany z puree maślano-musztardowym 59 zł

Drobno krojona kiełbasa Pani Natalki podana z puree chrzanowym 39 ł

Wyśmienity mus z czarnej porzeczki z prawdziwie bitą śmietaną na winnej galaretce 26 zł

Czytaj też Strogonow czy boeuf Stroganow? Tak to danie robi Magda Gessler

Odcinek z ''Kuchennymi Rewolucjami'' w bistro ''Nie ma jak u mamy'' we Wrocławiu zostanie wyemitowany w czwartek 27 kwietnia na TVN. Można go też zobaczyć na Player. Jest to 8. odcinek 26 sezonu programu ''Kuchenne Rewolucje''. W tym sezonie Magda Gessler robiła ''zrewolucjonizowała'' również inny wrocławski lokal - Centrum Gastronomiczne ''Margaret''. 

Czytaj więcej Co Magda Gessler zrobiła dla ''MARGARET''? Menu lokalu we Wrocławiu po Rewolucjach to czysty PRL

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz