Setki Powodów już otwarte. Nowy lokal w stolicy z muzyką na żywo, jedzeniem i koktajlami Setki Powodów w warszawskim Koneserze. / fot. materiały prasowe

Setki Powodów już otwarte. Nowy lokal w stolicy z muzyką na żywo, jedzeniem i koktajlami

Autor: oprac. JS Data: 20 września 2022 11:37

16 września został otarty nowy bar Setki Powodów w warszawskim Koneserze. Podczas otwarcia wystąpili Reni Jusis, Beata Orbik i Gniewomir Tomczyk z projektem House Band.

Setki Powodów - nowy lokal w warszawskim Koneserze

Piątkowy, inauguracyjny koncert był pierwszym z wielu wydarzeń muzycznych w Setkach Powodów. Kalendarz imprez jest zapełniony na kilka miesięcy wprzód. Wśród zaproszonych znajdziemy artystów z Polski i zagranicy, ale także tych stawiających swoje pierwsze sceniczne kroki. Soliści, instrumentaliści, DJ-e i nie tylko. Lokal ma także swój stały skład artystów-rezydentów, którzy będą grali w nim regularnie.

Stworzyliśmy miejsce, w którym zawsze coś będzie się działo. Nazwa lokalu nie wzięła się znikąd. Weekend w Setkach Powodów zaczynał się będzie już w czwartek, w cyklu Muzyczne powody co tydzień zapraszamy na biletowane, kameralne, wyjątkowe spotkania ze znanymi artystami. Po koncercie, cytując klasyka, jam session do rana. Scena będzie żyła także w każdą sobotę, nieco bardziej alternatywnie, dopuszczając do głosu również młodych twórców. Setki Powodów ze swoją naturą są odpowiedzią na potrzebę, która po trudnym czasie pandemii, tkwi w nas wszystkich – spędzania czasu w gronie znajomych, zawierania nowych znajomości, spotykania ciekawych ludzi, wzajemnego inspirowania i dzielenia nie tylko pomysłami. Tak też zostało opracowane menu kuchni i baru. Koncept jest nowatorską formułą: czas od zamówienia do jego otrzymania został maksymalnie ograniczony tak, aby najwięcej czasu poświęcić osobom, z którymi do nas przeszedłeś – mówi Piotr Milczarek, Manager Baru

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Setki Powodów: muzyka na żywo, jedzenie i koktajle

W ofercie lokalu znajdziemy m.in. koktajle z nalewaka typu Porn Star Martini albo Espressotini, premade’y i zabutelkowane drinki typu ready to drink – Old Fashioned czy Negroni. Nie zabraknie także propozycji bezalkoholowych.

Za menu typu sharing-food odpowiada Michał Bryś, szef kuchni i restaurator, prowadzący program „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia”.

Znalazłbym pewnie setki powodów, żeby zaprosić Państwo do odwiedzenia Setek Powodów, ale moim ulubionym jest zdecydowanie to, co wychodzi z kuchni. Proponowane przeze mnie menu zawiera klasyczne pozycje z nowoczesnym twistem w wersji dla jednej osoby lub dla grupy. Menu będzie zmieniało się wraz z porami roku, zawsze będzie przygotowane wg moich autorskich receptur na najwyższej jakości produktach takich jak chleb na zakwasie czy sery zagrodowe – mówi Michał Bryś, autor menu.

Setki Powodów to lokal bardzo instagramowy. Pełno tu neonów, ciekawych treści, na ścianach znajdziemy pełne koloru obrazy Joanny Szumskiej.

Setki Powodów mieszczą się na parterze Muzeum Polskiej Wódki przy Placu Konesera 1 w Warszawie. Wejście dostępne jest z zewnątrz oraz od strony muzeum.

Godziny otwarcia lokalu:· Poniedziałek - nieczynne· Wtorek – środa: 12:00 – 00:00· Czwartek – sobota: 12:00 – 02:00· Niedziela: 12:00 – 21:00.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz