Setki Powodów w warszawskim Koneserze wystartowały w nowym, wiosennym menu. Dodatkowo lokal wprowadza ofertę lunchową, która będzie dostępna od poniedziałku do piątku.
Setki Powodów w warszawskim Koneserze zapraszają do siebie na sprawdzenie kolejnych powodów, przygotowanych przez szefa kuchni Michała Brysia.
W menu wiosennym możemy spodziewać się kolejnych dań o zaskakujących połączeniach smakowych oraz ciekawym nazewnictwie, jak m.in.: „Odwagi Szparagi!” - zielone szparagi z sosem parmezanowym, lody szparagowe z wanilią, krem botwinkowy z prażonymi nerkowcami, białą czekoladą i baskijską papryką espelette, czy danie o intrygująco brzmiącej nazwie „Widzi Misie” – czym jest? Przekonacie się sami odwiedzając Setki Powodów. Każdą z propozycji można zamówić w opcji do dzielenia, co stwarza możliwość ułożenia własnego menu degustacyjnego z karty Setek Powodów.
Poza sezonowym menu, w lokalu znajdziemy także koktajle, serwowane nietypowo, bo z kranów. To nieliczny lokal w stolicy z takim rozwiązaniem. Pięć drinków do wyboru czeka na rozlanie – Urban Spritz, Mo-j-to, Paloma, Cha-ish oraz IPA-tera.
Kolejną nowością w lokalu jest menu lunchowe. Co tydzień, od wtorku do piątku w godzinach od 12 do 16 można przyjść i spróbować specjalnych dwóch dań lunchowych w cenie 35 złotych! Menu lunchowe to zawsze zupa oraz drugie danie – do wyboru w opcji mięsnej lub wege.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.