Setki Powodów w warszawskim Koneserze wprowadzają nową kartę menu. W Mikołajki swoją premierę będzie mieć nowa, zimowa karta menu autorstwa Michała Brysia.
W zimowym menu Setek Powodów znajdą się m.in. barszcz czerwony z kwaśną śmietaną i pulpetami z sandacza, śledź z orzeszkami pinii oraz tajemnicze danie o nazwie Kaczka Dziwaczka.
Smak nowego zimowego menu poznamy już 6 grudnia. Każde danie można zamówić w opcji do dzielenia - to idealna propozycja na wymyślenie własnego menu degustacyjnego z karty Setek Powodów i dzielenie się nim ze swoimi współbiesiadnikami. Doskonale odnajdą się tutaj grupy znajomych – duże stoły i wygodne, tapicerowane kanapy już czekają! - zapraszają właściciele lokalu.
Poza sezonowym menu w lokalu znajdziemy także koktajle serwowane w wyjątkowy sposób, bo z…. kranu. Pięć smaków do wyboru czeka na rozlanie - Furora, Kafka, Ten Czerwony, Sianko i Szprycny.
Ponadto, w karcie napoi sezonowo pojawią się grzańce w trzech smakach: gruszkowym, śliwkowym i porzeczkowym.
Lokal organizuje weekendowe imprezy z muzyką na żywo. Mimo krótkiego stażu, lista gości na scenie jest już długa: Witold Szabłowski, profesor Jarosław Dumanowski, Błażej Brzostek, Katarzyna Bosacka, a muzycznie Reni Jusis, Marika, Nick Sinckler, Rafał Szatan, Beata Orbik czy DJ Easy.
Jednym z ciekawszych projektów, z którym współpracuje scena Setek Powodów jest Lampowaja Warszawa.
10 i 22 grudnia zapraszamy na kolejną odsłonę autorskiego projektu Wadyma Seliszczewa, mającego na celu aktywizację artystów ze wschodu, chcących wystąpić publicznie, potrzebujących sceny oraz przyjaznej atmosfery. Projekt skierowany jest do muzyków początkujących jak i zawodowych - piszą właściciele lokalu.
Przed samymi świętami, 16 grudnia będzie specjalna odsłona piątkowej imprezy It’s Friday w świątecznej aranżacji. Więcej szczegółów już wkrótce na w zakładce wydarzenia na profilu Setek Powodów na Facebooku. Dzień później, 17 grudnia w Setkach Powodów odbędzie się świąteczne karaoke.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.