Sieć SPHINX ma wiosenną ofertę „Sezon na Szparagi”, a w niej osiem nowych dań, wykorzystujących na różne sposoby wiosenne warzywo.
- W nowej wkładce do menu proponujemy naszym gościom nowości z dodatkiem tego składnika, m.in.: shoarmę, burgera czy stek z polędwicy filet mignon. Ofertę uzupełnia kilka mniej oczywistych zestawień bazujących na ciekawych sosach, jak argentyńskie chimichurri czy sos estragonowy - wylicza Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć SPHINX.
Dania w sezonowym szparagowym menu to również zupa krem z kukurydzy, z chipsem z boczku czy szparagi pod jajkiem sadzonym, podane z sosem serowym.
Wśród nowości jest też kurczak chimichurri - opiekane kawałki kurczaka z argentyńską pastą z ziół i przypraw. Całość jest podawana na plackach ziemniaczanych z warzywami z grilla. Co ciekawie, przepis na to właśnie danie można przeczytać po zeskanowaniu kodu QR znajdującego się w sezonowej wkładce do menu SPHINX.
Oferta jest dostępna we wszystkich restauracjach SPHINX, a także w dostawie.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.