Shell rozwija ofertę gastronomiczną



Horecatrends.pl - 07 lutego 2019 11:57


W ponad 120 lokalizacjach na klientów czeka oferta, którą nazwaliśmy „Jesz co chcesz”. Ponadto w siedmiu wybranych punktach MOP zlokalizowanych przy autostradach i drogach szybkiego ruchu oferujemy restauracje szybkiej obsługi ze zróżnicowaną propozycją dań śniadaniowych i obiadowych – mówi Łukasz Kalisz, Convenience Retail Manager w Shell Polska.

Oferta gastronomiczna na stacjach paliw Shell różni się w zależności od formatu dostępnego w danej lokalizacji.

– Na większości stacji paliw podróżny może skorzystać z oferty standard. W ponad 120 lokalizacjach na klientów czeka oferta, którą nazwaliśmy „Jesz co chcesz”. Ponadto w siedmiu wybranych punktach MOP zlokalizowanych przy autostradach i drogach szybkiego ruchu oferujemy restauracje szybkiej obsługi ze zróżnicowaną propozycją dań śniadaniowych i obiadowych – mówi Łukasz Kalisz, Convenience Retail Manager w Shell Polska.

– W przypadku oferty standardowej klient może skorzystać z gotowych propozycji kanapek dostępnych w lodówkach. Dla wegetarian mamy kanapkę panini z mozzarellą i pomidorem, którą wprowadziliśmy w maju 2018 roku – dodaje.

Oferta „Jesz co chcesz”

Wegetarianie w ramach oferty „Jesz co chcesz” mogą zamówić – oprócz dostępnej w stałej ofercie kanapki panini z mozzarellą – także inne propozycje przygotowane na świeżo:

· ciabattę z mozzarellą, pomidorem, miksem sałat i sosem bazyliowym w stylu włoskim,

· świeżą sałatkę z mozzarellą, pomidorem, czerwoną cebulą, miksem sałat i sosem na bazie oliwy oraz ziół prowansalskich.

W ramach oferty „Jesz co chcesz” można również indywidualnie skomponować kanapkę, ciabattę, sałatkę lub zapiekankę, wybierając ulubione składniki oraz sos.

– W tym przypadku nawet weganie znajdą coś dla siebie – komponując sałatkę na bazie dostępnych świeżych warzyw: pomidora, papryki i miksu sałat oraz dodatków: papryki ostrej jalapeno, sałatki szwedzkiej i oliwy. Ponadto wegetarianie mogą zamówić jogurt, który jest przygotowany na miejscu na bazie jogurtu typu greckiego z dodatkami w czterech wariantach do wyboru: z miodem wielokwiatowym, wiśniami w żelu, granolą lub ciasteczkami owsianymi – wylicza Łukasz Kalisz.

Oferta w ramach restauracji szybkiej obsługi

Oferta bistro jest podzielona na trzy części w zależności od pory dnia.

– Od godzin porannych do 11.00 proponujemy ofertę śniadaniową, gdzie serwujemy jajecznicę oraz komponowane przez klienta zestawy śniadaniowe (bułeczka, masło, ser żółty, ser mozzarella, jajko i wybrane warzywa). Od godz. 11.00 do 17.00 zapraszamy na ofertę obiadową. Na klientów wege czekają między innymi kluseczki gnocchi, placki ziemniaczane, surówki warzywne oraz kasza bulgur z pesto pomidorowym. Wśród dodatków mamy mieszankę królewską, w skład której wchodzą marchewka, kalafior i brokuł. Wszystkie warzywa są gotowane na parze – wymienia Convenience Retail Manager w Shell Polska.

– W ofercie mamy też dania, które są dostępne niezależnie od pory dnia – naleśniki z serem, bitą śmietaną i polewą, a także pierogi ruskie czy placki ziemniaczane ze śmietaną. Wszystkie dania bezmięsne oznaczyliśmy w menu zielonym listkiem. Dla części klientów, którzy nie jedzą mięsa, ale jedzą np. ryby, mamy w menu mintaja. Oprócz nich w ramach oferty „Jesz co chcesz” klient może skomponować samodzielnie kanapkę lub sałatkę – dodaje.

Na wegan i wegetarian oprócz świeżo wyciskanego na miejscu soku pomarańczowego czekają także trzy kompozycje owocowo-warzywne.

– Nazwaliśmy je „Relaks” (szpinak, jarmuż, jabłko, winogrona zielone), „Orzeźwienie” (burak czerwony, seler naciowy, jabłko, imbir, winogrona czerwone) oraz „Świeżość” (marchew, seler naciowy, jabłko, cytryna) – tłumaczy Kalisz.

W restauracjach szybkiej obsługi Shell oferuje wszędzie takie samo menu, które oczywiście może sezonowo ulegać pewnym zmianom