Partnerzy portalu
Sieć KOKU Sushi w tym roku otworzyła już 6 nowych restauracji W ramach akcji “KOKU nie marnuje” klienci sieci mogą zamawiać specjalne boxy sushi w promocyjnej cenie. Fot. Materiały prasowe

Sieć KOKU Sushi w tym roku otworzyła już 6 nowych restauracji

Autor: KG/horecatrends Data: 04 lipca 2022 15:35

Kolejne punkty KOKU Sushi pojawiły się w Warszawie, Krakowie, Chojnie, Suwałkach, Pruszkowie oraz w Białymstoku - gdzie powstał czwarty już lokal własny pod szyldem sieci i pierwszy w Polsce działający w modelu kuchni centralnej.

Kuchnia centralna wyposażona jest w nowoczesny sprzęt do robienia sushi.

- To maszyny do gotowania, studzenia i zaprawiania ryżu, układania go na arkuszach nori, urządzenia do krojenia rolek. Dzięki temu rozwiązaniu jesteśmy w stanie zaopatrzyć pozostałe punkty w mieście, znacznie usprawnić proces gotowania i zwiększyć moce przerobowe kucharzy. A tym samym sprawnie obsłużyć większą liczbę zamówień - tłumaczy Urszula Olechno, współwłaścicielka sieci.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Wskazuje, że to korzystne rozwiązanie dla właścicieli prowadzących więcej niż jedną restaurację w mieście.

- Pozwala redukować koszty, a także mniejszymi nakładami pracy przygotowywać cateringi, imprezy okolicznościowe, noce sushi czy lunch bufet – przekonuje współwłaścicielka KOKU Sushi.

Sztuka niemarnowania

Jak czytamy w komunikacie prasowym, sieć kontynuuje także swoją ekologiczną ewolucję. Po wymianie opakowań na przyjazne dla środowiska wersje, przyszła pora na ograniczenie marnowania żywności. Stąd pomysł na akcję “KOKU nie marnuje”, w ramach której klienci mogą zamawiać specjalne boxy sushi w promocyjnej cenie.

- Każdy box składa się z pełnowartościowych kawałków sushi i przekąsek z lunch bufetu, funkcjonującego w niektórych restauracjach w ciągu dnia. Oferta lunchowa kończy się o godzinie 16, dlatego kwadrans później nasi goście mogą “upolować” swój zestaw sushi. Dzięki temu nie wyrzucamy dobrego jedzenia i zagospodarowujemy nadwyżki, jakie powstają zwykle w ciągu dnia - wyjaśnia Urszula Olechno.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz