Sieć ramenowni Yatta Ramen otworzyła kolejny lokal z menu wegańskim. Nowy Yatta Vegan Ramen Żoliborz mieści się przy ul. Mickiewicza 19 w Warszawie i powstał we współpracy z firmą Food Jack – producentem zamienników ryb i mięsa z jackfruita.
Sieć ramenowni Yatta Ramen, założona przez Marcina Wojtasika i Przemka Milanowskiego, ruszyła w Warszawie z kolejnym wegańskim lokalem. Tym razem w menu królować będzie jackfruit, który stał się składnikiem dwóch ramenów. To efekt połączenia sił Yatta Ramen ze start-upem Food Jack, producentem zamienników ryb i mięsa z jackfruita. Na witrynie nowego lokalu przy ul. Mickiewicza 19 logo Food Jack znalazło się obok Yatta, a w środku, na stolikach, klienci znajdą ciekawostki o jackfruicie.
Współpraca Food Jack z Yatta Vegan rozpoczęła się od lokalu na warszawskich Bielanach.
– Z Marcinem poznaliśmy się kilka lat temu na kolacji u wspólnej znajomej, za czasów kiedy prowadziłem sieć mobilnych tajskich lodziarni Chop Chop. Parę lat później wpadliśmy na siebie ponownie podczas Demo Day akceleratora Foodtech.ac, gdzie prezentowaliśmy pierwsze produkty od Food Jacka. To właśnie wtedy Marcin pochwalił nasze produkty, cytując „W końcu roślinne zamienniki i produkty nie smakują jak tektura - dobra robota!”. Poza prywatną sympatią, łączy nas też miłość do azjatyckiej kultury, dobrej kuchni i chęć robienia wartościowych projektów – mówi Gerald Tomasik, współzałożyciel Food Jack.
- Yatta Vegan Żoliborz jest dla nas jako Food Jack miejscem, w którym możemy opowiadać historię współpracy z mega ludźmi oraz edukować konsumentów na temat Jackfruita - dodaje.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.