Partnerzy portalu
Skybar The Roof zaprasza na taras Skybar The Roof ma taras z widokiem na panoramę Warszawy

Skybar The Roof zaprasza na taras

Autor: horecatrends.pl Data: 14 maja 2021 14:42

Skybar The Roof zaczyna działalność od otwarcia tarasu z widokiem na panoramę Warszawy.

Skybar The Roof pod gołym niebem

The Roof  to miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw – The HUB.

Od najbliższej soboty  będzie otwarty dla wszystkich gości. Na początek, zgodnie z obecnymi obostrzeniami, oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z widokiem na panoramę Warszawy.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

The Roof drinki z Warsaparillą

W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender – Kamil Markiewicz.

„Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów" – zaznacza. „Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola" – dodaje.

„Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych!" – wspomina bartender. „Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, z dodatkiem malin i liści bazylii

The Roof Menu Pawła Suchenka

Karta The Roof z ofertą kulinarną  powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka. „Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od najbliższej soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni". – dodaje.

W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz