Partnerzy portalu
Skybar The Roof zaprasza na taras Skybar The Roof ma taras z widokiem na panoramę Warszawy

Skybar The Roof zaprasza na taras

Skybar The Roof zaczyna działalność od otwarcia tarasu z widokiem na panoramę Warszawy.

Autor: horecatrends.pl Data: 14 maja 2021 14:42

Skybar The Roof pod gołym niebem

The Roof  to miejsce na 21. piętrze kompleksu Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw – The HUB.

Od najbliższej soboty  będzie otwarty dla wszystkich gości. Na początek, zgodnie z obecnymi obostrzeniami, oferty skybaru, będzie można skorzystać na tarasie, pod gołym niebem, z widokiem na panoramę Warszawy.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

The Roof drinki z Warsaparillą

W ofercie The Roof czekają autorskie koktajle, które przygotował bartender – Kamil Markiewicz.

„Mieliśmy dużo czasu, by dopracować naszą podniebną ofertę do najdrobniejszych szczegółów" – zaznacza. „Oczywiście, naszą główną, niezmienną ideą, było stworzenie czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola" – dodaje.

„Chcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać z The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. Stąd pomysł na Warsaparillę. Nazwa powstała ze zmieszania słów: Warszawa i sarsaparilla – egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych!" – wspomina bartender. „Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają między innymi odporność. W naszej wersji koktajlu pojawiają się w towarzystwie domowego malinowego shruba, toniku i ginu, z dodatkiem malin i liści bazylii

The Roof Menu Pawła Suchenka

Karta The Roof z ofertą kulinarną  powstała pod czujnym okiem szefa kuchni w Crowne Plaza – Pawła Suchenka. „Nasza główna restauracja Nova Wola wciąż czeka na koniec lockdownu. Na szczęście, już od najbliższej soboty goście The Roof będą mogli choć trochę zasmakować naszej kuchni". – dodaje.

W karcie m.in.: tatar z polskiej wołowiny z piklowanymi warzywami i grzybami, zupa tom kha kai z kurczakiem i krewetkami, angus burger z serem Mimolette i wybór lodów rzemieślniczych na deser.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.