Aleksandra Mucha, dyrektor zarządzająca restauracją Śląska Prohibicja na Nikiszowcu w Katowicach, opowiedziała o planach związanych z rozwojem restauracji w 2022 roku.
Jak powiedziała Aleksandra Mucha, Śląska Prohibicja w nowym roku zostanie rozbudowana.
- Wszystko wyklaruje się w najbliższych miesiącach. Jeśli będziemy mogli zapraszać do stolików, to z pewnością pojawią się nowe dania, słodkości i pyszne niespodzianki. Dzięki winnicy będziemy mogli organizować plenerowe spotkania z sommelierami oraz wszelkie wydarzenia rodzinne czy towarzyskie - wyjaśniła Mucha.
- Po przerwie spowodowanej pandemią planujemy rozpocząć prace związane z projektem Nowe serce miasta. Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi – w 2020 w ramach crowdfundingu ruszyliśmy ze zbiórką funduszy na rozbudowę restauracji. Zebraliśmy sporą kwotę, która pozwoli rozpocząć prace remontowe starej przepompowni na Nikiszowcu, która zmieni się w salę bankietową Śląskiej Prohibicji. Ponadto, wiele naszych działań jest dostosowanych do pór roku, wydarzeń lokalnych, spontanicznych decyzji. Mamy w zanadrzu jeszcze kilka asów w rękawie i głowę pełną pomysłów - dodała.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.