17 kwietnia, w stacji AMIC Energy przy ul. Łąkowej w Łodzi ruszy amerykańska pizzeria Sbarro - donosi "Dziennik Łódzki". To trzeci lokal sieci Polsce - po Warszawie i Kielcach.
Pierwsza restauracja Sbarro w Polsce ruszyła w październiku 2022 r. na stacji paliw Amic Energy przy ul. Puławskiej 623 w Warszawie, miał to być projekt pilotażowy, ale wygląda na to, że się przyjął. Drugą placówkę otwarto w marcu na stacji paliw w Kielcach.
Stacje paliw AMIC Energy są wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce.
W Łodzi będzie można spróbować słynnej nowojorskiej pizzy serwowanej w całości i na kawałki, zarówno na miejscu, na wynos oraz w dostawie. Oferta będzie dostępna na platformach Uber Eats, Glovo oraz Pyszne.pl.
Sbarro oferuje oryginalną New York Pizza XL, codziennie ręcznie robioną ze świeżego ciasta z dodatkiem 100% sera mozzarella z pełnego mleka i pomidorów w stylu San Marzano.
Pizza będzie dostępna w trzech rozmiarach 30/35/43 cm i kilku smakach: pepperoni, margherita czy wegetariańska.
W ofercie jest także stromboli - zawijana pizza, wypełniona dodatkami zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta.
Sbarro została założona w 1956 roku na Brooklynie przez włoską rodzinę Carmela i Gennaro Sbarro. Od początku sieć skupiała się na sprzedaży pizzy na kawałki.
Sbarro to obecnie ponad 600 lokalizacjach. W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów w samej Europie.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.