×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Słynna nowojorska pizza na kawałki smakuje Polakom. Ruszają kolejne lokale
Wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce jest właściciel stacji paliw AMIC Energy; fot. shutterstock.com

Słynna nowojorska pizza na kawałki smakuje Polakom. Ruszają kolejne lokale

Autor: Paulina Piwowarek Opublikowano: 06 czerwca 2023 08:15

Światowy lider w kategorii pizzy impulsowej otwiera czwarty lokal w Polsce. Koncept Sbarro zadebiutował w Trójmieście.

  • Pizzerie Sbarro w Polsce to już cztery lokalizacje: Warszawa, Kielce, Łódź i Gdynia.
  • Wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce jest właściciel stacji paliw AMIC Energy. Na stacjach działają także punkty Subway.
  • W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów Sbarro w Europie.

Pizzerie Sbarro w Polsce. Lista 

Pierwsza restauracja Sbarro w Polsce ruszyła w październiku 2022 r. na stacji paliw Amic Energy przy ul. Puławskiej 623 w Warszawie, miał to być projekt pilotażowy, ale wygląda na to, że się przyjął. Drugą placówkę otwarto w marcu na stacji paliw w Kielcach, trzecią w kwietniu w Łodzi, a czwartą - w połowie maja w Gdyni.

Wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce jest właściciel stacji paliw AMIC Energy. Lokale stanowią przystacyjną ofertę gastronomiczną. Oferta jest także dostępna na platformach Uber Eats, Glovo oraz Pyszne.pl w miastach, gdzie działają lokale.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Projekt Amic & Sbarro wydaje się ciekawy ze względu na to, że na stacji są obecne dwa globalne koncepty gastronomiczne - Sbarro oraz Subway. Czyli amerykańska sieciowa gastronomia pełną parą!

Pizza Sbarro. Na czym polega jej fenomen?

Operator lokali zapewnia, że koncept Sbarro spotkał się z bardzo pozytywnymi opiniami oraz z dużym zainteresowaniem polskich klientów.

Sbarro oferuje oryginalną New York Pizza XL, codziennie ręcznie robioną ze świeżego ciasta z dodatkiem 100% sera mozzarella z pełnego mleka i pomidorów w stylu San Marzano.

Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach 30/35/43 cm, a w ofercie znajdują się warianty: pepperoni, margherita oraz sześć innych smaków, w tym również wegetariańska.

W ofercie jest także stromboli - zawijana pizza, wypełniona dodatkami zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta.

W asortymencie Sbarro dostępne są oferty specjalne takie jak: Drink Deal (dwa dowolne kawałki pizzy lub cała pizza plus napój 0,5 l/0,85 l w specjalnej cenie).

Pizza na kawałki jest serwowana w wygodnych opakowaniach, które umożliwiają jej konsumpcję w aucie np. podczas podróży. 

Sbarro Pizza. Historia marki

Sbarro została założona w 1956 roku na Brooklynie przez włoską rodzinę Carmela i Gennaro Sbarro. Od początku sieć skupiała się na sprzedaży pizzy na kawałki.

Sbarro to obecnie ponad 600 lokalizacjach. W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów w samej Europie.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

komentarze

  • czaro

    Pizza na kawałki średnio mi smakuje. Wolę sobie zamówić całą neapolitanę z via suzina na roomservice zwłaszcza że teraz jest na promocji -30% i z dowozem do domu.
  • bambuzz

    Jesli wlasciciel ten sam co stacji Amic, to znaczy że pizza z moskalskim rodowodem, może stanąć w gardle