Światowy lider w kategorii pizzy impulsowej otwiera czwarty lokal w Polsce. Koncept Sbarro zadebiutował w Trójmieście.
Pierwsza restauracja Sbarro w Polsce ruszyła w październiku 2022 r. na stacji paliw Amic Energy przy ul. Puławskiej 623 w Warszawie, miał to być projekt pilotażowy, ale wygląda na to, że się przyjął. Drugą placówkę otwarto w marcu na stacji paliw w Kielcach, trzecią w kwietniu w Łodzi, a czwartą - w połowie maja w Gdyni.
Wyłącznym franczyzobiorcą restauracji Sbarro w Polsce jest właściciel stacji paliw AMIC Energy. Lokale stanowią przystacyjną ofertę gastronomiczną. Oferta jest także dostępna na platformach Uber Eats, Glovo oraz Pyszne.pl w miastach, gdzie działają lokale.
Projekt Amic & Sbarro wydaje się ciekawy ze względu na to, że na stacji są obecne dwa globalne koncepty gastronomiczne - Sbarro oraz Subway. Czyli amerykańska sieciowa gastronomia pełną parą!
Operator lokali zapewnia, że koncept Sbarro spotkał się z bardzo pozytywnymi opiniami oraz z dużym zainteresowaniem polskich klientów.
Sbarro oferuje oryginalną New York Pizza XL, codziennie ręcznie robioną ze świeżego ciasta z dodatkiem 100% sera mozzarella z pełnego mleka i pomidorów w stylu San Marzano.
Pizza jest dostępna w trzech rozmiarach 30/35/43 cm, a w ofercie znajdują się warianty: pepperoni, margherita oraz sześć innych smaków, w tym również wegetariańska.
W ofercie jest także stromboli - zawijana pizza, wypełniona dodatkami zapieczonymi w serach mozzarella, cheddar i ricotta.
W asortymencie Sbarro dostępne są oferty specjalne takie jak: Drink Deal (dwa dowolne kawałki pizzy lub cała pizza plus napój 0,5 l/0,85 l w specjalnej cenie).
Pizza na kawałki jest serwowana w wygodnych opakowaniach, które umożliwiają jej konsumpcję w aucie np. podczas podróży.
Sbarro została założona w 1956 roku na Brooklynie przez włoską rodzinę Carmela i Gennaro Sbarro. Od początku sieć skupiała się na sprzedaży pizzy na kawałki.
Sbarro to obecnie ponad 600 lokalizacjach. W 2023 r. planowane jest otwarcie co najmniej 50 nowych punktów w samej Europie.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.