Partnerzy portalu
Sobieniak: nie widzę logiki w decyzjach rządu o gastronomii Jurek Sobieniak, kucharz i właściciel lokali Sypka Mąka / fot. facebook.com/SM-Deska-i-kreska

Sobieniak: nie widzę logiki w decyzjach rządu o gastronomii

– Co z jedzeniem mają zrobić goście na ogródku, jak zacznie padać deszcz, a nie będą mogli wejść do środka lokalu? Jaka jest logika otwarcia 15 maja ogródków, a dopiero 14 dni później otwarcia restauracji – powiedział w rozmowie z horecatrends.pl Jurek Sobieniak, kucharz i właściciel restauracji Sypka Mąka.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 29 kwietnia 2021 08:14

– 15 maja otworzymy ogródki, przyjdą do nas goście i zamówią jedzenie na ogródku, po czym 15 minut później, jak to zmienia się pogoda w Polsce, zacznie padać deszcz. I co z tym jedzeniem mają zrobić goście, skoro nie będą mogli wejść do środka lokalu? Jaka jest logika otwarcia 15 maja ogródków, a dopiero 14 dni później otwarcia restauracji? Zresztą nie pytam jaka logika, bo patrząc na działania rządu, to tam nie ma żadnej logiki. A za chwilę okaże się, że nasi rządzący są wybawcami gospodarki i gastronomii polskiej, bo w końcu pozwolili się otworzyć. Każdy widzi, że ich działania są żenujące, zaczynając od nakazu noszenia maseczek na świeżym powietrzu, a kończąc na tym, że uznali, iż wszyscy zarażają się koronawirusem w gastronomii – ocenił.

– Patrząc na informacje rządu o otwarciu, to szczerze nie cieszy mnie to, a po prostu przyjmuję to w formie, jakiej jest. A do otwarcia jeszcze trochę czasu zostało, więc patrząc na działania rządu, jeszcze można się dużo wydarzyć. Przyjąłem do wiadomości, że mogę otworzyć restauracje i funkcjonować, a zobaczymy, jak to będzie wyglądało. Moim zadaniem będziemy mogli to skomentować dopiero za miesiąc czy półtora, bo z naszym rządem to nigdy nic nie wiadomo – dodał.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Lokale Jurka Sobieniaka już od jakiegoś czasu przygotowują się do uruchomienia ogródków.

– Na otwarcie ogródków szykowaliśmy się od ostatnich 10 dni, bo chcieliśmy się dobrze przygotować. A trzeba było wyczyścić i odświeżyć ogródki, żeby można było się otworzyć i przyjąć gości – podsumował właściciel lokali Sypka Mąka.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.