Partner portalu
Sodexo Polska stawia na rozwój młodych kucharzy fot. unsplash.com

Sodexo Polska stawia na rozwój młodych kucharzy

Zdolni kucharze, uczestnicy I edycji programu rozwojowego „Kuchnia Talentów” realizowanego przez Sodexo Polska, będą codziennie prezentować swoje umiejętności gotując "na żywo" w ogólnodostępnej firmowej restauracji Chilli Bistro by Sodexo w kompleksie biurowym Oxygen Park.

Autor: www.horecatrends.pl Data: 09 listopada 2018 10:31

"Kuchnia Talentów" to inicjatywa firmy Sodexo Polska, której nadrzędnym celem jest stworzenie warunków do rozwoju dla utalentowanych kucharzy, mających ambicję i predyspozycje do zostania szefem kuchni lub managerem restauracji. W I edycji programu udział wzięło siedmiu kucharzy zatrudnionych przez firmę oraz dwóch beneficjentów Fundacji „Szczęśliwej Drogi”, wspierającej pełnoletnich wychowanków Domów Dziecka w rozpoczęciu życia zawodowego. 

Od lutego do lipca br. uczestnicy mieli okazję wziąć udział w serii warsztatów poświęconych m.in.
zarządzaniu bezpieczeństwem (wg standardów ISO22000:20015), czy nowoczesnym metodom
komponowania menu dla restauracji. Uczestniczyli również w spotkaniach, służących wymianie wiedzy i doświadczeń, z udziałem uznanych szefów kuchni, a także praktykowali w różnych jednostkach Sodexo Polska. Zdobytą wiedzę podsumowali w stworzonych indywidualnie biznes planach restauracji.

Dopełnieniem I edycji programu jest oferowana kucharzom możliwość zaprezentowania swoich umiejętności podczas gotowania „na żywo” (formuła show cooking) w lokalu Oxygen Park Chilli Bistro by Sodexo (ul. Jutrzenki 137, Warszawa). Absolwenci programu będą serwować dania śniadaniowe w godz. 9:00-11:00 oraz lunchowe w godz. 12:00-15:00.

– "Kuchnia Talentów" nie stanowi telewizyjnego talent show. Stawiamy na długofalowy i wszechstronny rozwój kucharzy, którzy otrzymują możliwość uczenia się od najlepszych, ale przede wszystkim – od siebie nawzajem. Poznając specyfikę pracy współczesnych, prężnie działających restauracji – również w wymiarze stricte biznesowym, przechodzą drogę od kucharza do prawdziwego Szefa Kuchni i sprawnego managera – mówi Marta Diop, Segment Director Corporate IFM Poland w Sodexo Polska.
 
– Ukoronowaniem ich wysiłków jest możliwość gotowania dla szerokiej publiczności – jak ma to miejsce od dzisiaj w Chilli Bistro, a także realne możliwości pracy i awansu w strukturach krajowego lidera w dziedzinie cateringu – dodaje.

Start II edycji programu „Kuchnia Talentów” przewidywany jest na marzec 2019 r. Docelowo inicjatywa ma objąć zasięgiem całą Polskę (w porównaniu do obecnej edycji – obejmującej Warszawę i okolice) i, tak jak dotychczas, łączyć ideę programu rozwojowego z elementami peer mentoringu i CSR.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.