×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
SPHINX powrócił na Rynek we Wrocławiu. W menu obok shoarmy - dania z kurkami i fasolką szparagową
Nowością w menu SPHINX jest Shoarma Wege - to danie wegańskie, a jego podstawą są roślinne kawałki na bazie soi. Fot. Materiały prasowe

SPHINX powrócił na Rynek we Wrocławiu. W menu obok shoarmy - dania z kurkami i fasolką szparagową

Autor: PTWP - horecatrends.pl Data: 23 sierpnia 2023 12:50

Po ponad rocznej przerwie wrocławski SPHINX powrócił pod swój dawny adres – Rynek 39/40. W menu nowo otwartego lokalu SPHINX są shoarma i steki, ale też oferta sezonowa na lato: dania z kurkami i fasolką szparagową. Jest też zupełna nowość – roślinna shoarma.

Otwarta niedawno wrocławska restauracja SPHINX jest po remoncie, a wnętrze zyskało wygląd zgodny z nowym standardem wystroju w sieci. Na sali goście mają do dyspozycji 37 stolików i lóż z kanapami, które poustawiano z myślą o wygodzie zarówno osób przychodzących w pojedynkę, jak i w towarzystwie, a także w większej grupie. W lokalu nie mogło zabraknąć charakterystycznych dla restauracji SPHINX kolorowych lamp z tykw - czytamy w komunikacie prasowym.

Nowy wrocławski lokal sieci SPHINX jest przygotowany na odwiedziny rodzin z dziećmi – w restauracji powstał kącik zabaw oraz można skorzystać z podwyższanych krzesełek. Dla dzieci jest też karta Kids Menu. 

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Nowością w menu SPHINX jest Shoarma Wege

Goście w menu, oprócz popularnej shoarmy, znajdą także kilka rodzajów steków oraz inne mięsa, ryby, ale też sałaty, dania wegetariańskie oraz wybór deserów. Propozycje bezmięsne są oznaczone w karcie symbolem zielonego listka. Fani letnich smaków mogą zdecydować się na nowe dania z kurkami, fasolką szparagową i szpeclami z sezonowej wkładki do menu.

Nowością jest też Shoarma Wege - to danie wegańskie, a jego podstawą są roślinne kawałki na bazie soi. Są podawane z warzywami z patelni (fasolka szparagowa, cukinia, brokuły, marchewka, czerwona cebula) w glazurze z sosu Teriyaki, a także z mango w sosie, ryżem i bułką pita własnego wypieku.

SPHINX na wrocławskim Rynku jest czynny od poniedziałku do niedzieli w godz. 12:00-23:00.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz