Sieć restauracji Sphinx wprowadziła sezonowe menu "Szparagi, kalarepa i tamarynd". To wkładka do karty głównej z kulinarnymi nowościami i bestsellerami, wśród których pojawiły się wiosenne smaki oraz grillowe inspiracje. Dodatkowo przygotowano sezonową kartę napojów z nowinkami, jak np. Bubble Teamoniada i inne lemoniady.
W wiosennej sezonowej wkładce do menu Sphinx pojawiły się takie nowości jak zupa z kalarepą, tagliatelle ze szparagami, kurczak w sosie musztardowo-tamaryndowym czy labraks ze smażonymi na maśle szparagami, warzywami z patelni, z chrupiącym plackiem warzywnym i sosem serowym. Wielbiciele shoarmy mają do wyboru jej dwie nowe wersje: ze szparagami i sosem serowym oraz shoarmę Pad Thai w orientalnym sosie. Wśród nowych propozycji jest też stek z amerykańskiego Angusa w towarzystwie szparagów na maśle, sosów serowego i chimichurri oraz opiekanych ziemniaków. Na deser Sphinx przygotował m.in. krem z białej czekolady i mascarpone z lodami Oreo, ciasteczkiem Oreo, owocami oraz bitą śmietaną.
Sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd” jest dostępne we wszystkich restauracjach sieci od 19 kwietnia. Z kolei nowa karta napojów w SPHINX, w tym wiele wersji owocowych lemoniad i buble tea, weszła do oferty 24 kwietnia.
Nie przegap najważniejszych wiadomości