×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
Sphinx z wiosenną wkładką do menu. "Szparagi, kalarepa i tamarynd"
Sphinx z wiosenną wkładką do menu

Sphinx z wiosenną wkładką do menu. "Szparagi, kalarepa i tamarynd"

Autor: oprac. PP Data: 25 kwietnia 2023 12:18

Sieć restauracji Sphinx wprowadziła sezonowe menu "Szparagi, kalarepa i tamarynd". To wkładka do karty głównej z kulinarnymi nowościami i bestsellerami, wśród których pojawiły się wiosenne smaki oraz grillowe inspiracje. Dodatkowo przygotowano sezonową kartę napojów z nowinkami, jak np. Bubble Teamoniada i inne lemoniady.

Wiosna w restauracjach Shinx. Nowe menu

W wiosennej sezonowej wkładce do menu Sphinx pojawiły się takie nowości jak zupa z kalarepą, tagliatelle ze szparagami, kurczak w sosie musztardowo-tamaryndowym czy labraks ze smażonymi na maśle szparagami, warzywami z patelni, z chrupiącym plackiem warzywnym i sosem serowym. Wielbiciele shoarmy mają do wyboru jej dwie nowe wersje: ze szparagami i sosem serowym oraz shoarmę Pad Thai w orientalnym sosie. Wśród nowych propozycji jest też stek z amerykańskiego Angusa w towarzystwie szparagów na maśle, sosów serowego i chimichurri oraz opiekanych ziemniaków. Na deser Sphinx przygotował m.in. krem z białej czekolady i mascarpone z lodami Oreo, ciasteczkiem Oreo, owocami oraz bitą śmietaną.

Szparagi, kalarepa i tamarynd w Sphinx

Sezonowe menu „Szparagi, kalarepa i tamarynd” jest dostępne we wszystkich restauracjach sieci od 19 kwietnia. Z kolei nowa karta napojów w SPHINX, w tym wiele wersji owocowych lemoniad i buble tea, weszła do oferty 24 kwietnia.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News

SŁOWA KLUCZOWE

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz