Partnerzy portalu
Street dining na Nocnym Markecie. Ile za dania Witka Iwańskiego z hub.praga? Lody mleczne to jedna z propozycji Witka Iwańskiego na Nocny Market. Fot. Materiały prasowe

Street dining na Nocnym Markecie. Ile za dania Witka Iwańskiego z hub.praga?

Autor: KG/horecatrends Data: 04 sierpnia 2022 08:55

Od 4 do 6 sierpnia na Nocnym Markecie ze swoim pop-up pojawi się szef Witek Iwański z restauracji hub.praga. Przygotował 6 dań street diningowych. Ile kosztują? 

Po świetnym debiucie Marcina Przybysza i restauracji Epoka na Nocnym Markecie, na streetfoodowym targu zaprezentuje się Witek Iwański i restauracja hub.praga.

Menu Witka Iwańskiego na Nocny Market - ile to kosztuje?

Szef kuchni hub.praga od 4 do 6 sierpnia serwować będzie:

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

  • taco z rukwią i miso 26 zł
  • tost z patisonami i zielony XO
  • pączki z kaczką 31 zł
  • ostrygi z kurczaka 29 zł
  • panierowany seler 26 zł
  • lody mleczne 14 zł

Czytaj też Co na Nocny Market przygotował Witek Iwański z hub.praga?

Street dining - co już mogliśmy zjeść na Nocnym Markecie? 

Na początku lipca z street diningowym menu na Nocnym Markecie pojawił się Marcin Przybysz. Swoim menu chciał odczarować fine dining, który ''w Polsce kojarzy się z czymś sztywnym, a wcale tak nie jest''.

W menu pop-upu restauracji Epoka i szefa kuchni Marcina Przybysza na Nocnym Markecie znalazły się m.in.:

- królik z pistacjami 34 zł;
- trufle po włoski 39 zł;
- befsztyk tatarski 37 zł;
- ostrygi smażone 17 zł;
- szparagi po holenderski 50 zł;
- homar po amerykańsku 65 zł.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz