Partnerzy portalu
Syreni Śpiew Koneser z nowym menu i nową szefową kuchni fot. materiały prasowe

Syreni Śpiew Koneser z nowym menu i nową szefową kuchni

7 listopada miała miejsce premiera nowego menu w Syrenim Śpiewie. Śródziemnomorska restauracja zyskała także nową szefową kuchni – Dorotę Mrówkę.

Autor: horecatrends.pl Data: 08 listopada 2019 14:37

Dokładnie 2 miesiące temu, 7. września długo zapowiadany Syreni Śpiew powrócił na mapę stolicy w nowej, rozbudowanej formule. Restauracja jest czynna 7 dni w tygodniu od wczesnych godzin lunchowych do późnych kolacji.

– Nie tylko plan działania się zmienił, a także lokalizacja. Z Szarej przenieśliśmy się do XIX wiecznej Fabryki Wódek Koneser na Pradze. Na miejscu spotkało nas połączenie przestrzeni postindustrialnej z żywą tkanką miejską. Stary magazyn i niesamowita historia. Ściany przesiąknięte spirytusem. 4 poziomy, 4 bary, 3 sceny, magiczny ogród, który już wkrótce zostanie ogrodem zimowym oraz oryginalny piec do wypieku tradycyjnej pizzy neapolitańskiej: Serce Kuchni Syreniego Śpiewu Koneser – mówi Kinga Rylska, szef marketingu w Grupie Warszawa.

– Dawny klub i koktajlbar to w nowym wydaniu restauracja i dziś przede wszystkim na tym się skupiamy, bo właśnie dziś, 7 listopada nastąpiła premiera Cucina di Syreni Śpiew – dodaje

Z początku w Syrenim Śpiewie można było zjeść tylko włoski placek z przypieczonymi bąblami na rantach, o delikatnym i puszystym środku. A do tego oczywiście włoskie produkty. 7 listopada w menu pojawiły się nowości takie jak np. kanapki z regionu Emilia-Romania, specjalność włoskiego street food’u – Piadiny, sałaty inspirowane tradycyjnymi smakami regionu Kampanii i Lombardii, klasyczne włoskie przekąski – Antipasti, inspirowany regionem Veneto krem z sycylijskich pomidorów, słodkości z narciarskich stoków Dolomitów, a także nowe pozycje w dziale Tradycyjnych Pizz Neapolitańskich.

Syreni Śpiew Koneser zyskał także nową Szefową Kuchni – Dorotę Mrówkę, która wspólnie z Norbertem Redkie, odpowiadającym za całościową kreację kuchni, pracują nad kolejnymi pozycjami do karty Cucina di Syreni Śpiew. Dziś przed nami odsłaniają, część swojej wizji, lecz zapowiadają, że to dopiero początek.

– Dopiero się rozkręcamy, szlifujemy wszystko po hucznym otwarciu i pierwszych miesiącach sprawdzania jakie są oczekiwania naszych Gości. Zaczynamy spokojnie, czerpiąc z moich ukochanych Włoch, gdzie prostota łączy się tak zgrabnie ze smakiem, który jest tworzony przez jakość składników. W kolejnych tygodniach wybierzemy się na wyprawę po całym basenie morza Śródziemnego, żeby następne odsłony naszej karty były podróżą zarówno po Europie, Północnej Afryce i Izraelu – tłumaczy Norbert Redkie, Founder, CEO & Non-executive Head Chef Grupa Warszawa.

W ofercie znajdziemy bardzo dużą ilość pozycji wege oraz wegan, o które w szczególności zadbał sam Współwłaściciel, weganin, a także nowa Chef Dorota Mrówka, która od 2015 roku rozwija się w kuchni roślinnej, a także jest prowadzącą warsztaty kulinarne z wegańskiego cukiernictwa w CookUp studio.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.