Syreni Śpiew przygotował nową kartę menu Cucina meditarranea di Syreni Śpiew



horecatrends.pl - 19 grudnia 2019 11:18


Syreni Śpiew Koneser to nie tylko klub i koktajl bar, ale teraz to przede wszystkim restauracja. Dlatego pojawiła się nowa karta menu, nad której jakością czuwa sam współwłaściciel- Norbert Redkie w ścisłej współpracy z szefową kuchni Dorotą Mrówką.

Zaczęło się od pizzy. W lokalu znajduje się prawdziwy piec do wypieku pizzy neapolitańskiej, sprowadzany prosto z Włoch. Po 90 sekundach wypieku w niemal 400 stopniach Celsjusza możemy cieszyć się pysznym plackiem z przypieczonymi bąblami na rantach, o delikatnym i puszystym środku.

Po niespełna miesiącu karta Menu Cucina di Syreni Śpiew rozwinęła się o nowe pozycje takie jak np. Piadiny-kanapki z regionu Emilia-Romania czyli specjalność włoskiego street food’u, sałaty inspirowane tradycyjnymi smakami regionu Kampanii i Lombardii, klasyczne włoskie przekąski – Antipasti oraz słodkości z narciarskich stoków Dolomitów.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

-W kolejnych tygodniach wybierzemy się na wyprawę po całym basenie morza Śródziemnego, żeby następne odsłony naszej karty były podróżą zarówno po Europie, Północnej Afryce i Izraelu – zapowiadał Norbert Redkie, Founder, CEO & Non-executive Head Chef Grupa Warszawa.

Tak też się stało. Po kolejnym miesiącu intensywnej pracy możemy się cieszyć zupełnie nową kartą Menu Cucina meditarranea di Syreni Śpiew, która oferuje szeroki wybór nowych pozycji kuchni śródziemnomorskiej.

- Uczta śródziemnomorska zaczyna się od tapasów i antipasti, którymi dzielimy się z najbliższymi.  Tu kuchnia proponuje krewetki, sycylijskie oliwki, galicyjskie papryczki, tradycyjna focaccia czy kalmary w tempurze. To wtedy pijemy aperitivo - mówi Norbert Redkie.

Kuchnia pamięta o wszystkich. Proponuje szeroką gamę dań mięsnych. Fani kuchni morza również znajdą coś dla siebie-krewetki, ośmiornice, kalmary. Nie brakuje również pozycji wege. O tę część w szczególności zadbał sam współwłaściciel - weganin, a także szefowa kuchni Dorota Mrówka, która od 2015 roku rozwija się w kuchni roślinnej.