Partnerzy portalu
Syreni Śpiew przygotował nową kartę menu Cucina meditarranea di Syreni Śpiew fot. materiały prasowe

Syreni Śpiew przygotował nową kartę menu Cucina meditarranea di Syreni Śpiew

Syreni Śpiew Koneser to nie tylko klub i koktajl bar, ale teraz to przede wszystkim restauracja. Dlatego pojawiła się nowa karta menu, nad której jakością czuwa sam współwłaściciel- Norbert Redkie w ścisłej współpracy z szefową kuchni Dorotą Mrówką.

Autor: horecatrends.pl Data: 19 grudnia 2019 11:18

Zaczęło się od pizzy. W lokalu znajduje się prawdziwy piec do wypieku pizzy neapolitańskiej, sprowadzany prosto z Włoch. Po 90 sekundach wypieku w niemal 400 stopniach Celsjusza możemy cieszyć się pysznym plackiem z przypieczonymi bąblami na rantach, o delikatnym i puszystym środku.

Po niespełna miesiącu karta Menu Cucina di Syreni Śpiew rozwinęła się o nowe pozycje takie jak np. Piadiny-kanapki z regionu Emilia-Romania czyli specjalność włoskiego street food’u, sałaty inspirowane tradycyjnymi smakami regionu Kampanii i Lombardii, klasyczne włoskie przekąski – Antipasti oraz słodkości z narciarskich stoków Dolomitów.

-W kolejnych tygodniach wybierzemy się na wyprawę po całym basenie morza Śródziemnego, żeby następne odsłony naszej karty były podróżą zarówno po Europie, Północnej Afryce i Izraelu – zapowiadał Norbert Redkie, Founder, CEO & Non-executive Head Chef Grupa Warszawa.

Tak też się stało. Po kolejnym miesiącu intensywnej pracy możemy się cieszyć zupełnie nową kartą Menu Cucina meditarranea di Syreni Śpiew, która oferuje szeroki wybór nowych pozycji kuchni śródziemnomorskiej.

- Uczta śródziemnomorska zaczyna się od tapasów i antipasti, którymi dzielimy się z najbliższymi.  Tu kuchnia proponuje krewetki, sycylijskie oliwki, galicyjskie papryczki, tradycyjna focaccia czy kalmary w tempurze. To wtedy pijemy aperitivo - mówi Norbert Redkie.

Kuchnia pamięta o wszystkich. Proponuje szeroką gamę dań mięsnych. Fani kuchni morza również znajdą coś dla siebie-krewetki, ośmiornice, kalmary. Nie brakuje również pozycji wege. O tę część w szczególności zadbał sam współwłaściciel - weganin, a także szefowa kuchni Dorota Mrówka, która od 2015 roku rozwija się w kuchni roślinnej.

 

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.