Joan Roca, założyciel i szef kuchni słynnej “El Celler de Can Roca”, zdobywca 3 gwiazdek w Przewodniku Michelin w styczniu będzie gotował w ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.
''27/01 będzie bardzo szczególną datą w historii restauracji ARCO. Na 33. piętrze pojawi się zdobywca 3* Przewodnika Michelin, założyciel i Szef Kuchni “El Celler de Can Roca” - dwukrotnie uznaną za najlepszą restaurację na świecie przez magazyn “Restaurant Magazine” - informuje restauracja ARCO by Paco Pérez w Gdańsku.
Wybitni szefowie kuchni Joan Roca i Paco Pérez przygotują kolację 140 metrów nad ziemią - w najwyższym budynku w północnej Polsce, Olivia Star w Gdańsku, gdzie mieści się restauracja ARCO by Paco Pérez.
''Joan Roca podkreśla, że jego pojęcie spełnienia zawodowego jest równoznaczne z dobrymi emocjami wywołanymi w Gościach. Miłośnicy fine dining’u mogą dowiedzieć się o nim więcej dzięki jednemu z odcinków dokumentu “Chef’s Table”, dostępnego w serwisie Netflix'' - podaje restauracja.
Kolacja Joan Roca & Paco Pérez odbędzie się 27 stycznia 2023 r. Autorskie menu Szefów Kuchni oraz pairing wina dla 1 osoby to koszt 2450 zł.
Czytaj też Amaro i Pérez: wzruszeń nie brakowało. Jakie było menu ich wspólnej kolacji?
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.