Lokal ''Incognito'' w Trzcielu w wyniku Kuchennych Rewolucji zmienił się w ''Szynk u Tasi Terleckiej''. Emisja odcinka zaplanowana jest na 20 kwietnia. Jakie menu zostawiła Magda Gessler Pracowitej Damie?
Właścicielką pizzerii i szefową kuchni ''Incognito'' w Trzcielu (województwo lubuskie) jest 50-letnia Tatiana. W gastronomii pracuje od 25. roku życia. Wraz z mężem i synek w styczniu 2022 r. otworzyli pizzerię. Pierwsze trzy miesiące lokal cieszył się dużą popularnością - potem zainteresowanie ''siadło''.
Magda Gessler skrytykowała menu i czystość w lokalu. Na drodze ''rewolucji'' postawiła na produkty z okolicznych jezior, stawów i lasów. Imię Tasia w nazwie restauracji to skrót od imienia właścicielki Tatiana.
Przystawki
Carpaccio z ziemniaków z wędzonym jesiotrem/karpiem 20 zł
Talerz ryb wędzonych 40 zł
Półmisek ryb wędzonych 100 zł
Zupa
Zupa rybna przełamana wywarem z nóżek wieprzowych 20 zł
Danie główne
Pulpety wieprzowe podawane w kokilce zapiekane na bagietce i polane sosem pomidorowym oraz bałkańskim 45 zł
Pizza
Pizza Trzecielska - ciasto, sos, mozzarella, gzik, słonina wędzona, metka, cebula, pomidor - 40 zł
Dodatki
Surówka 5 zł
Muślina z ziemniaków 5 zł
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.