Partner portalu
Tadeusz Muller tworzy koncepcję restauracji Roberta Lewandowskiego (wideo) Tadeusz Muller i Jakub Szymanek, fot. PTWP

Tadeusz Muller tworzy koncepcję restauracji Roberta Lewandowskiego (wideo)

Moja rola będzie polegać na tym, że muszę wymyślić rodowód tej kuchni. Myślę, że możemy określić rodzaj kuchni jako amerykańska restauracja – sport bar – z takim sznytem śródziemnomorskim, czyli Nowy Jork i kraje śródziemnomorskie – powiedział o swoim angażu w powstającą w Warszawie restaurację Roberta Lewandowskiego Tadeusz Muller, właściciel firmy Make Me Food i współwłaściciel sieci Orzo. W rozmowie z horecatrends.pl syn Magdy Gessler opowiedział m.in. o tym, jak doszło do współpracy między nim a sportowcem.

Autor: Jakub Szymanek/horecatrends.pl Data: 08 października 2020 08:37

Horecatrends.pl: W ostatnim czasie Twoje nazwisko było łączone z Robertem Lewandowskim za sprawą Twojego angażu w restaurację piłkarza. Jak doszło do współpracy między Wami?

Tadeusz Muller, właściciel firmy Make Me Food i współwłaściciel sieci Orzo: Nie znam szczegółów dotyczących wyboru mojej osoby, ale mam swoje dokonania w gastronomii. Pracuję od 16 lat na to. Jacek Trybuchowski, który jest pomysłodawcą tej restauracji, zgłosił się do mnie przez swoich menadżerów i ta współpraca doszła do skutku.

Czy długo zastanawiałeś się nad przyjęciem tej propozycji?

Jakiś czas debatowaliśmy i poznawaliśmy się przy stole, czy nadajemy się razem do tego projektu. W maju podjęliśmy współpracę taką formalną. Myślę, że już dużo zrobiliśmy, a jeszcze sporo przed nami. Część food conceptu mamy zrobioną, w tym menu. Jesteśmy teraz w fazie, że zaraz wskakujemy do kuchni testować to wszystko.

Jaka jest dokładnie Twoja rola w tym projekcie?

Dużo zostało powiedziane w mediach, że Tadeusz Muller będzie to tworzył, ale tak naprawdę cały zespół będzie tworzyć restaurację i musiałbym tu wymienić dużo nazwisk. Restaurację Roberta Lewandowskiego tworzy bardzo duży zespół ludzi, a ja tylko prowadzę ten projekt.

Moja rola będzie polegać na tym, że muszę wymyślić rodowód tej kuchni. Do czego będzie ona nawiązywać, jaki ma być kierunek, co ma reprezentować, dla jakiej grupy docelowej jest skierowana, jaki rodzaj kuchni i przedział cenowy. To musimy ustalić. Myślę, że możemy określić rodzaj kuchni jako amerykańska restauracja – sport bar – z takim sznytem śródziemnomorskim, czyli Nowy Jork i kraje śródziemnomorskie.

Czy możesz powiedzieć na tym etapie, co znajdzie się w menu lokalu?

Nie będę mówić o szczegółach, jakie dania znajdą się w menu, bo jeszcze do otwarcia mamy sporo miesięcy, ale mogę powiedzieć, że to będzie kuchnia amerykańska w stylu sports baru, nieformalnej, luźnej atmosfery w stylu casualowym, która będzie przeciętna takim „broken mediterranean”, czyli złamana kuchnią śródziemnomorską. Nowy Jork plus wszystko to, co jest najlepsze w basenie morza śródziemnomorskiego, czyli Włochy, Hiszpania, Francja, Grecja. To wszystko będzie powodowało, że będzie przyjemnie u nas spędzać czas.

Restauracja jest w budynku starej warzelni, więc też rola piwa będzie mieć znaczenie. Miejsce jest duże, ma sporo kondygnacji. Będzie piękne patio i ogród, więc będzie tam można spędzić cały dzień, pracować, przychodzić z rodziną na lunch, oglądać mecze i spotykać swojego idola, którym jest Robert Lewandowski.

Poza restauracją Roberta Lewandowskiego angażujesz się także w inne projekty. Jednym z nich jest konkurs wspierający gastronomię po lockdownie. Na czym dokładnie polega ten projekt?

Biorę udział jako ekspert w konkursie skierowanym do branży HoReCa. Pomysłodawczynią jest Wioletta Serafin, właścicielka studia K Design. Wspieramy całą branżę HoReCa. Projekt nazywa się „Ruszamy razem”. Moja rola jest taka, żeby z osobami, które nadeślą zgłoszenie, podzielić się wiedzą z zakresu: jak tworzyć food concept, jak tworzyć menu, jak uatrakcyjnić swoje miejsce dla gości. Jeżeli są miejsca, które ucierpiały w ramach kryzysu, jesteśmy po to, żeby pomoc ruszyć od nowa. W konkursie można zyskać poradę prawną, nowy projekt z K Design, można zyskać porady biznesowe czy nawet w zakresie zatrudniania ludzi. Całe kompleksowe podejście do restauracji.

Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz

Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.