Dekadę temu rozpoczęliśmy wspólną przygodę z weekendami śniadaniowymi na świeżym powietrzu, to już cykliczne wydarzenie gastronomiczne, które nieprzerwanie w wiosenne i letnie weekendy gromadzi na Żoliborzu i Mokotowie pasjonatów kuchni z całego świata - piszą organizatorzy Targu Śniadaniowego.
Świętowanie urodzin Targu Śniadaniowego będzie trwać przez cały sezon, ale 20 maja na Żoliborzu miały miejsce huczne obchody z tortem w roli głównej.
''Jest co świętować i o czym opowiadać! Nie zawsze było łatwo, nie zawsze było słonecznie, ale dzięki Waszej obecności, dzięki uśmiechom i śmiechom, których na Targu nie brakuje, wiemy jedno - warto'' - zapewniają organizatorzy Targu Śniadaniowego.
Jak podają, przez ostatnie 10 lat współpracowali z tysiącami wystawców, wydawali potrawy z całego świata od dalekich krajów amerykańskich, przez Europę, Afrykę aż po daleką Azję.
''Odwiedziliśmy wszystkie kontynenty, próbując smaków, słuchając opowieści i bawiąc się przy dźwiękach muzyki, poznając ich kulturę'' - wspominają.
Targ Śniadaniowy działa w soboty na Żoliborzu(skwer przy al. Wojska Polskiego/ ul. Śmiała) w godz. 9-16 oraz w niedziele na Mokotowie (Skwer AK Granat) w godz. 10-17. Targ działa od kwietnia do września lub października - w zależności od pogody.
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.