Śledzie z boczniaków, wegański barszcz i piernik bez jajek - to jedne z wielu świątecznych propozycji od restauracji Tel Aviv Urban Food, którymi mogą zajadać się weganie, ale i wszystkożercy.
– Roślinne jedzenie powinno być dostępne dla każdej i dla każdego. Choć na co dzień w naszej restauracji podajemy potrawy kuchni bliskowschodniej, nasi kucharze przygotują teraz tradycyjne polskie potrawy w wersji bezprzemocowej, czyli w pełni wegańskiej – mówi Malka Kafka, właścicielka sieci restauracji Tel Aviv Urban Food.
W ofercie świątecznej znajdziemy barszcz, świąteczną kapustę z aromatyczną śliwką, śledzie z boczniaków, jak i sałatkę jarzynową z wegańskim majonezem oraz drożdżowe pierożki w trzech wersjach: z kapustą i grzybami, soczewicą oraz z groszkiem.
Do wyboru są też pierniki, makowce, a także smaki inspirowane kolorowymi targowiskami Izraela – pikle arabskie, słoiczki hummusu czy marynowaną rzodkiew. Na stronie telaviv.pl w zakładce „Święta” można zakupić gotowy pakiet lub skomponować własny zestaw z pojedynczych dań. Restauracja przyjmuje zamówienia do wtorku, 21 grudnia, a gotowe paczki będą do odbioru tuż przed wigilią – 23 grudnia w wybranym lokalu w Warszawie, Łodzi i Gdańsku.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.