Pączki Magdy Gessler podrożały. W ubiegłym roku w restauracji U Fukiera kosztowały 8 zł, zaś w cukierni Słodki Słony, innym lokalu restauratorki, 11 zł. Teraz cena to odpowiednio 13 i 15 zł - pisze portal Haps.pl. Restauratorka wyjaśnia, z czego wynika podwyżka.
Tłusty Czwartek w tym roku przypada 24 lutego. Miesiąc wcześniej, a dokładnie 13 stycznia 2022, restauracja Magdy Gessler "U Fukiera" opublikowała w mediach społecznościowych post z ofertą pączków i faworków na tegoroczny Tłusty Czwartek.
Pod opublikowanym postem szybko pojawiła się lawina komentarzy pozytywnych oraz negatywnych. Jedni docenili smak i wygląd przysmaków od Magdy Gessler, inni zaś negatywnie odnieśli się do cen, które trzeba zapłacić za pączki. Tematem zajęły się również media, porównując ceny pączków w lokalach Magdy Gessler rok do roku.
- Pączki Magdy Gessler podrożały. W ubiegłym roku w restauracji U Fukiera kosztowały 8 zł, zaś w cukierni Słodki Słony, innym lokalu restauratorki, 11 zł. Teraz cena to odpowiednio 13 i 15 zł - pisze portal haps.pl.
Restauratorka tłumaczy podwyżkę cen pączków jakością produktów, które są zawsze świeże oraz podwyżką cen składników potrzebnych do przygotowania pączków.
Więcej na: haps.pl
Nie przegap najważniejszych wiadomości
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.