×

Subskrybuj newsletter
horecatrends.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Partnerzy portalu
To nowy cykl warsztatów dla branży HoReCa. Gdzie zapłonie ogień?
Kolejne warsztaty ''Z ognia'' odbędą się 24 maja w Szczecinie, 31 maja w Sopocie i 21 czerwca w Tomaszkowie. Fot. Makro Polska

To nowy cykl warsztatów dla branży HoReCa. Gdzie zapłonie ogień?

Autor: Katarzyna Gubała Data: 24 maja 2023 11:40

„Z ognia” to spotkania, podczas których uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, grillowania, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków. Pierwsze warsztaty odbyły się 10 maja w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Kolejne zostaną zorganizowane w Szczecinie, w Tomaszkowie i w Sopocie.

Cykl „Z ognia” to warsztaty skierowane do przedstawicieli branży HoReCa. Spotkania poprowadzi Andrzej Andrzejczak, szef kuchni znany między innymi z programów „Zgrillowani” i „M jak mięso”, który wspólnie z Szefami Kuchni Akademii Inspiracji przygotuje propozycje dań.

- „Z ognia” to warsztaty będące odpowiedzią na potrzeby rynkowe - mówi Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska. - Dania grillowe od zawsze przyciągały konsumentów, szczególnie w cieplejsze dni. Ich nowe odsłony zaproponowane przez Andrzeja Andrzejczaka oraz szefów kuchni Akademii Inspiracji MAKRO z pewnością zachęcą klientów do odwiedzin w restauracjach.

Restauracja, bar, kawiarnia - szukasz lokalu do wynajęcia lub na sprzedaż? Zobacz oferty na PropertyStock.pl

Kolejne warsztaty „Z ognia” odbędą się 24 maja w Szczecinie, 31 maja w Sopocie i 21 czerwca w Tomaszkowie.

„Z ognia” - co przygotują Szefowie Kuchni Akademii Inspiracji?

Podczas warsztatów „Z ognia” uczestnicy będą mogli poznać techniki BBQ, wędzenia i pieczenia mięsa z wykorzystaniem niestandardowych przypraw i dodatków.

Szefowie Kuchni Akademii Inspiracji przygotują m.in.

  • philly cheesesteak z gorgonzolą i konfiturą z czerwonej cebuli,
  • pieczony rostbef surf&turf z krewetkami, mayo chipotle i piklami,
  • tacos z pulled pork a la Pastor
  • brioche z szarpaną jagnięciną, pastą z pieczonego bakłażana z miso i kremem z koziego sera.  

Kolejne warsztaty odbędą się 24 maja w Szczecinie, 31 maja w Sopocie i 21 czerwca w Tomaszkowie.

Warsztaty dla HoReCa ''Z ognia''.

Nie przegap najważniejszych wiadomości

Horeca Trends - Google News Obserwuj nas w Google News
Podobał się artykuł? Podziel się!

dodaj komentarz